Verfrist het voorjaar in met je refreshing skin care routine

Skin care routine voor het voorjaar

De lente is hét moment om je skin care routine aan te passen. We laten de koude, droge wintermaanden achter ons en stralen de lentezon tegemoet. Je huid kan wel wat extra liefde gebruiken om te herstellen van dit zware seizoen. In dit artikel nemen we je mee in een verfrissende huidverzorgingsroutine voor het voorjaar. Ben jij er klaar voor om de warmte op je huid te voelen?

[1] Reinig je huid grondig

Je skin care routine begint met grondig reinigen. Verwar dit niet met reinigen met agressieve producten, want grondig reinigen kan heel goed met milde verzorgingsproducten. Kies voor een reiniger die past bij jouw huidtype en de huid niet uitdroogt. Een schuimreiniger werkt goed, dus misschien is dit product iets voor jou? 

[2] Exfolieer!

Zorg ervoor dat je de huid regelmatig exfolieert, met name na de winter! Hiermee verwijder je dode huidcellen en vernieuw je de huid in no time. Gebruik een kwalitatief goed exfoliating product, zodat de volgende stappen goed absorberen. 

[3] Gebruik een goede toner

Reinigen en exfoliëren is achter de rug, dus dan is het tijd voor een goede toner. Onze toner helpt om de pH-waarde van de huid te herstellen, poriën te verkleinen en de huid voor te bereiden op de volgende stappen van je skin care routine. 

[4] Hydrateer en bescherm tegen de zon!

Hydratatie is essentieel in elk seizoen, of de zon nu schijnt of niet. In het voorjaar kan je eventueel een lichtere moisturizer gerbuiken, maar als je onze dagcrème gebruikt dan gebruik je alleen het beste. De daycream bevat ook antioxidanten in de vorm van vitamine C, voor een optimale werking van de SPF. 

Extra tips voor het voorjaar

  • Check of je producten nog voldoen. Het voorjaar staat voor de deur, waardoor je misschien hele dikke, intensief hydrateren producten niet meer nodig. Misschien ook wel, maar kijk het even na. Lichtere formules zijn ideaal voor het warmer wordende weer!
  • Drink water! Hydrateren doe je ook van binnenuit. Drink voldoende om alle uiteinden van je lichaam optimaal van vocht te voorzien.
  • Hoe is het met je ogen en lippen? Dit zijn vaak ondergewaardeerde lichaamsdelen. Je lippen hebben vocht nodig, dus ga voor een hydraterende lippenbalsem. Je ogen hebben extra hydratatie nodig, dus gebruik een goede oogcrème voor een bright future!