Beschermen antioxidanten tegen de zon?

Beschermen antioxidanten tegen de zon?

De zon begint weer vaker aan de oppervlakte te komen, dus dat betekent maar één ding: smeren! Als je slim bent bescherm je het hele jaar rond je huid met een goede SPF, maar op het moment dat de dagen lichter worden is dit cruciaal. Maar daarnaast gaat er nog een verhaal door skincareland: antioxidanten dragen bij aan zonnebescherming. Maar is dit écht waar? In dit artikel beantwoorden we de vraag: beschermen antioxidanten tegen de zon?

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn moleculen die oxidatieve stress in ons lichaam verminderen. Daarbij neutraliseren ze vrije radicalen. Dit helpt je om celbeschadiging te voorkomen, zodat de kans op ziekte afneemt en veroudering wordt afgeremd. Je vindt antioxidanten in allerlei voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten, noten en zaden, maar dus ook in huidverzorgingsproducten.

Maar hoe zit het dan met de zon? 

Oké, antioxidanten zijn dus belangrijk. Got it. Maar hoe zit het dan met de hoofdvraag: beschermen antioxidanten tegen de zon? Nou, daar ga ik je nu meer over vertellen. De zon veroorzaakt schade aan de huid door de UV-straling. Dit zorgt ervoor dat vrije radicalen zich vormen, waardoor je huidschade en vroegtijdige veroudering als nieuwe vijanden krijgt. Antioxidanten beschermen je tegen deze vrije radicalen, waardoor je de schade enorm kan beperken. 

Welke antioxidanten beschermen tegen de zon?

Er zijn diverse studies uitgevoerd op dit vlak en er komt uit naar voren dat met name vitamine C en vitamine E antioxidanten zijn die vaak in verband worden gebracht met huidbescherming. Deze antioxidanten, vooral wanneer je ze samen gebruikt, helpen om de huid te beschermen tegen UV-schade. Een goed voorbeeld is dit artikel in het Journal of Dermatological Science. 

Omdat dit zo'n veelbelovend onderzoek is, worden aan veel skincare producten al antioxidanten toegevoegd. Zonnebrandcrèmes, serums en moisturizers; je hebt volop aanbod op dit vlak. Een uitzonderlijk goed product is natuurlijk onze eigen Daycream met SPF 30. Deze bevat vitamine C, zodat je optimaal beschermd bent tegen de schade die de zon aanricht. 

Je koopt de dagcrème hier direct in onze shop.