How To Use

Heb jij jouw favoriete Almaaz producten aangeschaft, maar ben je nog op zoek naar de juiste volgorde? Hieronder staat omschreven hoe het gebruik van de producten geadviseerd wordt, maar houd er rekening mee dat het voor iedereen anders werkt! Het meest belangrijke is, dat jij kijkt naar wat bij jouw huid past en voor jou het beste werkt. 

Skincare routine stappen in de ochtend

  1. Reinig de huid met de Cleansing Foam, ook als je geen make-up gebruikt!
  2. Gebruik vervolgens de Pineapple Face Scrub voor een dieptereiniging, maar doe dit niet vaker dan één á twee keer per week.
  3. Maak jij je klaar voor de dag? Breng dan de Tanning Daycream aan na het reinigen.
  4. Optioneel: Vervolgens kan je jouw gebruikelijke gezichtsverzorging aanbrengen, zoals een moisturizer.
  5. Als laatste stap in de routine gebruik je onze Biomimetic Daycream SPF30 om de huid optimaal te beschermen. Vermijd hierbij de bovenoogleden/wimpers. Is alles goed ingetrokken?
  6. Dan kan je nu - als je dit wilt - je make-up op doen.

Zit de dag er weer op en ben jij klaar voor jouw beauty sleep? Volg dan onderstaande stappen voor een goede reiniging van de huid in de avonduren. 

Skincare routine stappen in de avond

  1. Begin weer met het reinigen van je gezicht met de Cleansing Foam.
  2. Voor het extra reinigen van je gezicht, en om restanten van make-up en andere vrije radicalen te verwijderen, gebruik je de Balancing Toner en laat je deze opdrogen. Spoel je het toch liever af? Dat kan uiteraard ook. Heb je een droge huid? Herhaal deze stap dan niet vaker dan 2 a 3 dagen achter elkaar.
  3. Weet je zeker dat de huid goed gereinigd is? Breng dan de Biomimetic Night Cream aan voor optimale resultaten. Laat deze geruime tijd intrekken alvorens je verder gaat naar de laatste stap! 
  4. De Vitamin Drops aanbrengen is de laatste stap in de Almaaz verzorgingsroutine. Deze zal de huid een vitamineboost geven gedurende de nacht, zodat je er de volgende ochtend weer fris en fruitig tegenaan kan!

Vind jij het toch prettiger om stap 3 en 4 om te draaien, of wil jij de nachtcrème mixen met de drops? Geen probleem! De producten zullen altijd afzonderlijk van elkaar hun werking behouden. Zoals wij al eerder aangaven: kijk wat het beste werkt voor jouw huid! Jij kent die immers het beste.

Nu zal jij je waarschijnlijk afvragen wanneer je dan de Exfoliating Pads moet gebruiken. Dit is per persoon verschillend, want wanneer iemand een vette huidtype heeft en snel talg opbouwt, zal diegene deze wat vaker (moeten) gebruiken dan iemand met bijvoorbeeld een normale huidtype.

Over het algemeen adviseren wij de Exfoliating Pads 2 á 3 keer per week te gebruiken, ’s ochtends of ’s avonds na het reinigen met de Cleansing Foam. Gebruik de pads niet op dezelfde dag dat de huid is gereinigd met de scrub of wanneer je van plan bent die avond de drops te gebruiken.

Meer weten? Laat je inspireren op ons Instagramkanaal!