Doorgaan naar inhoud
Jojoba olie voor het gezicht

Jojoba olie voor je gezicht - do or don't?

Jojoba olie is een bekend product in de beauty scene, maar is het ook geschikt voor het gezicht? Dit wonderbaarlijke ingrediënt is puur en ontzettend effectief en ja, het is een aanrader voor je skincare routine. Als je op zoek bent naar de helende kracht van jojoba olie, dan hebben wij het perfecte product voor je. Lees je met ons mee?

Wat is jojoba olie?

Jojoba olie staat wetenschappelijk bekend als Simmondsia Chinensis. Het is een natuurproduct met een opmerkelijke chemische structuur, waardoor het zich onderscheidt van andere plantaardige oliën. In tegenstelling tot de rest, die voornamelijk bestaan uit triglyceriden, is jojoba olie een wasester. Deze wasester is vergelijkbaar met de moleculaire structuur van het sebum dat door onze eigen huid wordt geproduceerd. 

Een wasester is een soort chemische verbinding die je kan zien als een natuurlijke vorm van was. Wasesters zijn niet vloeibaar, zoals olijfolie en zonnebloemolie van nature wel zijn. Ze hebben een stevige, wasachtige vorm bij kamertemperatuur, waardoor ze stabiel zijn en niet snel bederven of ranzig worden. 

Wat maakt jojoba olie zo goed voor je gezicht?

Jojoba olie wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba-plant en staat bekend om zijn opmerkelijke gelijkenis met de natuurlijke oliën van onze huid. Dit maakt het een uitstekende vochtinbrenger die eenvoudig wordt opgenomen, zónder de poriën te verstoppen of een vettig gevoel achter te laten.

Voordelen van jojoba olie voor de huid

  • Hydratatie - jojoba olie helpt de huid van het gezicht te hydrateren door een beschermende barrière te vormen, waardoor je vochtverlies voorkomt.
  • Acnébestrijding - dankzij de antibacteriële eigenschappen helpt jojoba olie bij het verminderen van acné. 
  • Anti-ageing - jojoba is rijk aan antioxidanten, waardoor je de tekenen van veroudering vermindert.
  • Gevoelige huid - deze olie is zacht genoeg voor elk huidtype en helpt om te kalmeren bij irritaties. 

Almaaz Vitamin Drops maken het verschil

Almaaz vitamine drops combineren de natuurlijke goedheid van jojoba olie met een krachtige mix van vitamines, waardoor het een superieur huidverzorgingsproduct is. Deze druppels bevatten ook vitamine E, wat je beschermt tegen vrije radicalen. De belangrijkste kenmerken zijn dat het verzachtend en verzorgend is, maar ook boordevol vitamines zit. Breng het aan voor het slapen gaan, zodat je 's ochtends volledig hersteld opstaat!

Hoe gebruik je de Almaaz Vitamin Drops? 

Het integreren van de Vitamine Drops in je dagelijkse huidverzorgingsroutine is eenvoudig. Breng na het reinigen van je gezicht een paar druppels aan op je huid. Masseer het zachtjes in met opwaartse bewegingen tot het volledig is opgenomen. Voor het beste resultaat gebruik je deze drops met jojoba olie voor het gezicht dagelijks. 

Wil jij jouw huid een beetje extra liefde geven? Shop nu de Vitamin drops. 

Vorig artikel Layering skincare products - maximaliseer de effecten!
Volgend artikel Ontmoet onze huidtherapeute Sahar