Doorgaan naar inhoud
Zo bepaal je je huidtype

Zo bepaal je je huidtype

Wat de beste verzorging van je huid is verschilt per persoon. Dat hangt namelijk af van je type huid. Als verzorgingsproducten niet geschikt zijn voor jouw type huid bereik je ook niet het gewenste effect. En dat geeft niet alleen je verwachting een flinke deuk, maar ook je portemonnee. Maar hoe weet je dan wel wat werkt? Zo bepaal je je huidtype, lees snel verder. 

Verschillende huidtypes

Je kunt je huid pas goed beoordelen als deze schoon en fris is. Was je gezicht daarom eerst goed en wacht vervolgens 15 tot 30 minuten voor je jouw huid onder de loep neemt. Stel jezelf de volgende vragen: hoe voelt je huid na het wassen aan? En wat valt je op aan je huid? Bekijk daarna welk huidtype het beste antwoord geeft op jouw vragen. 

Huidtype normaal

Wat is normaal? Dat valt te betwisten, maar een normale huid voelt zacht aan na het wassen en wordt doorgaans omschreven als een huid die niet droog of vet aanvoelt. Verder zijn er weinig onzuiverheden of mee-eters zichtbaar.

Huidtype droog

Merk je na het wassen dat je huid trekt? Dan heb je grote kans dat je een droog huidtype hebt. Het kan zijn dat dit ook te zien is aan wat schilferige plekjes. Een droge huid vertoont vaak geen mee-eters en de poriën zijn klein.

Huidtype vet

Als je een vette huid hebt dan voelt je huid na het wassen niet trekkerig aan. Je hebt regelmatig last van puistjes of mee-eters en je poriën zijn goed zichtbaar. Bovendien kan je huid snel een glimmende gloed krijgen. 

Huidtype gecombineerd 

Val je niet in de categorie droog of vet? Dan heb je waarschijnlijk een gecombineerd huidtype en dat betekent dat je huid zowel droog als vet tegelijk is. Je wangen zijn meestal droger dan de rest en de T-zone: neus en voorhoofd glimmen snel. Verder kun je duidelijk zien dat je poriën niet allemaal even groot zijn en heb je snel last van onzuiverheden of mee-eters.

Zo bepaal je je huidtype!

Het klinkt eenvoudig, en dat is het ook. Maar het kan echt veel verschil maken als je bij de keuze van verzorgingsproducten rekening houdt met jouw huidtype. Zo voorkom je teleurstelling en verspilling van je zuurverdiende geld. Bestel hier direct de verzorgingsproducten, die aansluiten op jouw huidtype. 

Vorig artikel De beste voedingsmiddelen voor een gezonde huid