Doorgaan naar inhoud
Zonnebrandcrème het hele jaar door

Zonnebrandcrème moet je elke dag dragen - Ja, ook in de winter!

Smeren, smeren, smeren - en dat het hele jaar door. Het is 2024 en de boodschap van dermatologen, schoonheidsspecialisten, brands én huidspecialisten klinkt luider dan ooit: zonnebrandcrème is niet alleen voor de zomerse dagen op het strand. 

Dagelijks een SPF is belangrijker dan ooit

Als er één ding is waar alle huidverzorgingsexperts het over eens zijn, dan is het wel dat je je elke dag goed moet beschermen tegen de kracht van de zon. Ja, je leest het goed - elke dag, elk seizoen en ja, zelfs binnenshuis!

Trend van het jaar

We zien dit jaar de zonnebrand opkomen tot een serieuze trend. Het gebruik van zonnebrandcrème wordt niet meer beperkt tot de zomermaanden. Hoewel dit advies steeds vaker wordt gegeven, is het nog steeds niet overal doorgeklonken. In landen als Nederland, maar ook bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk, vinden veel mensen het nogal overdreven om op donkere dagen en binnenshuis een SPF filter aan te brengen. Maar UV-straling is er altijd, of het nu regent of de zon schijnt.

Binnenhuis zonnebrandcrème dragen

Als je binnen zit of in de auto rijdt, dan moet je ook gewoon smeren. De ramen beschermen je namelijk niet volop tegen de UV-straling. En het meest indrukwekkende vinden wij toch wel: het beschermt je ook tegen blue light. Dit betekent dat een goede zonnebrand je zelfs beschermt tegen het licht van je computer, televisie, tablet en smartphone!

Wat zegt de WHO?

Zelfs de World Health Organization (WHO) en vooraanstaande gezondheidsinstanties roepen het opnieuw en opnieuw: bescherm jezelf dagelijks tegen de zon en voorkom ernstige ziekten, zoals huidkanker. Dus, koop een nieuwe, verse tube of fles en ga aan de slag. Smeer dagelijks, herhaal om de paar uren en doe dit elke dag, ook als het pijpenstelen giet. Keep your skin healthy!

Vorig artikel Exfoliating pads for face - de oplossing naar een stralende teint!
Volgend artikel Peptiden zijn terug van weggeweest - dit is waarom