Welke skincare past bij mij?

Welke skincare past bij mij?

Jouw huid is uniek. Niet elk verzorgingsproduct is dan ook geschikt voor jouw skincare routine. Door producten te gebruiken die passen bij je huid, zorg je ervoor dat je een zijdezachte, stralende en gezonde huid krijgt en houdt. De volgende vraag popt nu vast op in je gedachten: welke skincare past bij mij? In dit artikel kijken we naar de verschillende huidtypen, welke behoeften jouw huid heeft en weke producten hier het best op aansluiten.

Welk huidtype heb ik?

Laten we beginnen met het analyseren van jouw eigen huid. Volg onderstaande stappen om de details van je huid op een rijtje te zetten. Onder dit stappenplan vind je de verschillende huidtypen en de kenmerken, zodat je direct weet welk huidtype jij hebt. 

Stap 1: Reinig het gezicht 

Begin met een schone lei door je gezicht te reinigen. Was je gezicht of gebruik een milde reiniger, zoals die van Almaaz

Stap 2: Laat de huid rusten

Maak de huid voorzichtig droog, bijvoorbeeld door te deppen met een handdoek. Wacht een half uurtje, voordat je verdergaat met stap drie. Let op: gebruik geen andere producten in tussentijd!

Stap 3: Observeer de huid

Bekijk je huid zorgvuldig en let op specifieke kenmerken. Lees hieronder verder over de verschillende huidtypen en kom erachter wat voor huid jij hebt en beantwoord de ultieme vraag: welke skincare past bij mij?

Wat is mijn huidtype?

In de basis zijn er vier primaire huidtypen: de vette huid, droge huid, gecombineerde huid en de normale huid. De gevoelige huid wordt vaak als vijfde huidtype genoemd, dus die behandelen we hieronder ook. Elk huidtype heeft unieke kenmerken en vereist specifieke verzorging.

1. Vette huid

De vette huid heeft een verhoogde talgproductie, wat kan leiden tot glans en vergrote poriën. Mensen met een vette huid hebben vaak meer kans op puistjes en mee-eters. Een vette huid wordt veroorzaakt door hormonale disbalans, erfelijkheid, onjuiste skincare-producten of stress.

 • Je ziet dat je huid er vettig en glanzend uitziet;
 • Op de glanzende plekken zijn mee-eters en/of poriën goed zichtbaar.

2. Droge huid

De droge huid heeft een tekort aan talg en daardoor mist het de lipiden om vocht vast te houden. De huid voelt hierdoor trekkerig en schilferig aan. 

 • Je huid voelt (vaak) strak aan;
 • Je ziet geen vette en glanzende delen op je gelaat;
 • Poriën zijn niet of nauwelijks zichtbaar en je hebt weinig tot geen last van mee-eters.

3. Gecombineerde huid

De gecombineerde huid, ook wel de gemengde huid, heeft verschillende huidtypen op verschillende delen van het gezicht. Meestal is de T-zone (voorhoofd, neus en kin) vettig, terwijl de wangen droger zijn.

 • Er zijn vette/glanzende delen, misschien met mee-eters, zichtbaar op het gezicht. Vaak zie je dit op de neus, kin en het voorhoofd; 
 • Andere delen van de huid zijn normaal of droog.

4. Normale huid

De normale huid heeft over het algemeen een goede balans van talgproductie en vocht. Je gezicht voelt meestal comfortabel aan zonder overmatige glans of droogheid. 

 • Geen droge delen en geen vette delen;
 • De poriën zijn klein en er zijn geen mee-eters zichtbaar;
 • Je huid voelt goed aan en trekt niet.

5. Gevoelige huid

De gevoelige huid is vatbaarder voor irritatie en roodheid bij blootstelling aan bepaalde ingrediënten of externe factoren. 

 • De gevoelige huid is fijn en vaak zijn er droge of zelfs rode plekken zichtbaar;
 • Je ziet of voelt regelmatig branderigheid, pijn, jeuk, steken of ervaart een trekkend gevoel.

Heb je jouw huidtype geanalyseerd en vastgesteld? Fijn! Het is belangrijk om te weten welk huidtype je hebt, zodat je de juiste skincare producten kan kiezen die jouw huid de beste verzorging bieden.

De beste skincare producten voor jouw huidtype

Dan is het nu tijd om jouw vraag (welke skincare past bij mij?) te beantwoorden. Een consistente huidverzorgingsroutine is de sleutel tot een gezonde huid. Het dagelijks reinigen, exfoliëren, hydrateren en beschermen van jouw huid helpt om onzuiverheden te verminderen, poriën te verkleinen en een stralende teint te bevorderen. Mits de juiste producten worden gebruikt, natuurlijk! Are you ready? 

Skincare vette huid 

 • Kies voor luchtige producten. Denk aan gel-based moisturizers en schuimende cleansers. 
 • Gebruik geen zware, geurige en agressieve producten, zoals producten op alcoholbasis, zware crèmes en oliën. Vermijd ook ingrediënten als menthol en eucalyptus en andere geurstoffen. Sommige alcoholsoorten in lage concentratie dragen bij aan de huidgezondheid én de kwaliteit van het product. 

 Bekijk hier ons assortiment voor jouw huid. 

Skincare droge huid 

 • Kies voor hydraterende crèmes, oliën en serums
 • Gebruik geen alcohol-based producten, geen producten met veel parfum of harde reinigingsmiddelen. Probeer scrubs te verwijderen; kies in plaats hiervan voor een exfoliant.  Sommige alcoholsoorten in lage concentratie dragen bij aan de huidgezondheid én de kwaliteit van het product. 

Bekijk hier ons assortiment voor jouw huid. 

Skincare gecombineerde huid 

 • Kies voor lichte gels of lotions voor de vette huid en vul het aan met een hydraterende crème voor de droge plekken op je gezicht. 
 • Gebruik geen alcohol-based producten en laat ook de zware oliën staan.  Sommige alcoholsoorten in lage concentratie dragen bij aan de huidgezondheid én de kwaliteit van het product. 

Bekijk hier ons assortiment voor jouw huid. 

Skincare normale huid 

 • Je hebt veel keus. Kies voor lichte producten, milde cleansers, scrub of scrub niet: the choice is yours!
 • Gebruik geen agressieve producten die veel zuren bevatten. 

Bekijk hier ons assortiment voor jouw huid. 

Skincare gevoelige huid 

 • Kies voor hypoallergene, niet-comedogene producten. Ofwel: kies voor mild, zoals kamille of aloë vera.
 • Gebruik geen producten met alcohol erin en vermijd parfum, parabenen, synthetische kleurstoffen, etc.  Sommige alcoholsoorten in lage concentratie dragen bij aan de huidgezondheid én de kwaliteit van het product. 

 Bekijk hier ons assortiment voor jouw huid. 

Lees ook onze andere blogs over de specifieke routines voor jouw stralende huid.