Doorgaan naar inhoud
Gezichtsverzorging zwangerschap

Hoe ziet gezichtsverzorging tijdens je zwangerschap eruit?

Jouw zwangerschap is een bijzondere tijd vol veranderingen en je huid voelt dit ook. Hormonale schommelingen leiden tot huiduitdagingen, zoals puistjes, striae en het beruchte zwangerschapsmasker. Maar hoe verzorg je jouw huid het beste tijdens deze periode? We duiken hier in de do's en don'ts van gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap.

Hormonen en huid: wat is de invloed tijdens je zwangerschap?

Je bloedvolume neemt toe en je pigmentcellen werken overuren, wat soms resulteert in pigmentvlekken. Ook de talgproductie verandert, waardoor je mogelijk meer puistjes krijgt. En ja, dat zwangerschapsmasker? Het kan zomaar opduiken, waardoor je huid gevoeliger aanvoelt dan ooit. 

Jouw skincare routine tijdens je zwangerschap

Als zwangere wil je natuurlijk alleen het beste voor je baby. Maar vergeet je eigen huid ook niet. Kies voor milde producten, die zowel moeder als baby veilig houden. Hydrateer je huid intensief en houd droogte en jeuk tijdens je zwangerschap op afstand. 

Ingrediënten: wat is veilig tijdens je zwangerschap?

  • Topkeuzes: Vitamine C schittert als een huidvriendelijke superheld, bestrijdt pigmentvlekken en geef je die gewenste glow. Ook is  niacinamide tijdens je zwangerschap een aanrader! Perfect voor het aanpakken van puistjes en het in balans brengen van talg.
  • Met voorzichtigheid: Hoewel vitamine A (retinol) voordelen biedt, is het verstandig om het spaarzaam te gebruiken. Vermijd hoge concentraties!
  • Vermijd: Laat salicylzuur, benzoylperoxide, glycolzuur en bepaalde retinoïden links liggen. Twijfel je? Vraag het onze huidtherapeut!

Huidverzorging tijdens je zwangerschap? Start hier

  • Ga voor zachte reinigers die je huid respecteren.
  • Hydrateer rijkelijk voor een soepele, zachte huid.
  • SPF is je beste vriend - bescherm jezelf tegen die felle zon.
  • Kies producten zonder toegevoegde kleur- en geurstoffen.
  • Laat je huid stralen met een vitamine C-serum.

Specifieke huidproblemen tijdens je zwangerschap

Striae

Volledige preventie is lastig, maar hydratatie helpt je om de huid soepel te houden en de kans op striae te verminderen.

Zwangerschapsmasker of melasma

Zonbescherming is cruciaal. Vermijd daarbij ook irriterende producten. 

Puistjes

Kies voor mildheid en weersta de verleiding om te knijpen. Je wilt geen littekens, toch? 

Gezichtsverzorging tijdens de zwangerschap vraagt om een special touch. Gelukkig zijn er talloze veilige en effectieve opties om je huid te verwennen. Bij twijfel, raadpleeg altijd een expert. En vergeet niet: omarm die prachtige zwangerschapsgloed!

Bekijk nu ons milde, huidvriendelijke assortiment. 

Vorig artikel Dagcreme met SPF - waarom is dit essentieel?
Volgend artikel Skincare routine voor mannen - eenvoudig en natuurlijk