Het effect van weersinvloeden op je huid

Weersinvloeden huid

Na zonneschijn komt regen… hoewel het spreekwoord eigenlijk andersom luidt, is deze volgorde van toepassing op je de toestand van je huid. Is het je wel eens opgevallen dat je huid er in de zomer veel mooier uitziet dan in de winter? En in een land waar het standaard gespreksonderwerp ‘het weer’ is, gaat deze blog over weersinvloeden op je huid.

Zon, zee, en… brand

Wie houdt er niet van de zon en die heerlijk zomerse tint die we in dit seizoen opdoen? Maar pas wel op, want ook al zorgt UV-straling voor de aanmaak van vitamine D, teveel zon bevordert de kans op het ontwikkelen van huidkanker. Smeer je huid dus goed in met een zonnebrandcrème die geschikt is voor jouw huidtype. Het nadeel van die zonnebrand is dat je last kunt krijgen van warmtestuwing, omdat je huid zijn vocht niet goed kwijt kan. Rode bultjes zijn daarvan het gevolg. Ervaar jij dat ook? Kijk dan of je een lichtere, minder vette zonnebrandcrème kunt vinden. 

Droge lucht in de herfst?

Als je op een typische herfstdag je paraplu voor de 6e keer moet pakken is het moeilijk voor te stellen dat de lucht in de herfst droog is. Zelfs droger dan in de zomer. En deze droogte en kou doen wat met je huid. Gebruik een vochtinbrengende crème om de weersinvloeden op je huid te minimaliseren. 

Snijdende kou

Brr, zodra de winter intreedt merken heel veel mensen dit aan hun huid. Kou maakt je wangen trekkerig, en wie ooit winterhanden heeft gehad weet hoe bruut de kou kan zijn. Toch interessant dat de gemiddelde persoon zijn of haar huidverzorging niet aanpast op de verandering van seizoenen. Want in tegenstelling tot de zomer kan je huid in de winter juist een vette crème gebruiken. En kleed je bovendien goed als je in de winterse kou je deur uit stapt.

Weersinvloeden op je huid

Ieder seizoen brengt nieuwe uitdagingen voor je huidverzorging. Houd jij vast aan een vast ritueel en vaste producten ongeacht het seizoen en ervaar je bovenstaande wisselingen van je huid? Bekijk dan eens of je rekening kunt houden met de seizoenswisselingen in je verzorgingsritueel. Zo kom je ieder seizoen stralend voor de dag!