Waarom vegan skincare het verschil maakt

Vegan Skincare - Nederlands merk Almaaz

Onze verzorgingsproducten zijn vegan, cruelty free en vrij van nare stofjes. En dat is best bijzonder, want alle vegan skincare producten zijn wel cruelty free, maar andersom gaat die vlieger niet op. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Buiten dat onze vegan skincare niet alleen goed is voor jou, maar ook voor de wereld...

Cruelty free

Voor het verbod in 2013 werden er gemiddeld 50.000 testen op dieren uitgevoerd voor allerlei persoonlijke verzorgingsproducten. Sinds het verbod worden in Europa heel veel dieren van wreedheid gered, maar helaas zijn er wereldwijd nog steeds veel landen waarin dierproeven nog steeds gebruikt worden of zelfs verplicht zijn. Ook gelden er uitzonderingen op losse ingrediënten, waardoor het predicaat proefdiervrij eigenlijk niet gedragen mag worden. Maar geen zorgen, onze ingrediënten én producten zijn echt 100% proefdiervrij. 

Vegan skincare 

Cruelty free zegt verder niets over de dierlijke ingrediënten, zoals slakkenslijm, collageen en glycerine, die in veel huidverzorgingsproducten en cosmetica zijn verwerkt. Reguliere huidverzorgingsproducten zijn daarom meestal niet vegan. Alleen producten die niet op dieren zijn getest én geen dierlijke ingrediënten bevatten mogen ‘vegan’ heten. En natuurlijk is bijna de hele collectie van Almaaz vegan.

Geen nare stofjes

Natuurlijke producten zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je huid. Win-win, en dat is waarom wij ervoor kiezen geen chemicaliën en parabenen toe te voegen in onze producten. Onze producten zijn 100% natuurlijk. Dat voel je en dat zie je!

Op naar een betere huid én een betere wereld

Vegan skincare maakt het verschil voor je huid én voor onze planeet. Maar verspilling is ook zonde, ga daarom geleidelijk over naar vegan verzorgingsproducten of maak er iemand anders blij mee. Zo creëren we stap voor stap een betere wereld.

Zoek je een natuurlijke, vegan en cruelty free tanning daycream of juist een cleansing foam? Je vindt al onze producten hier.