Doorgaan naar inhoud
Vegan gezichtsverzorging inclusief tips

Vegan gezichtsverzorging voor een stralende huid

Vegan gezichtsverzorging is upcoming. Waar vroeger 'vegan' uitsluitend bekend stond om culinaire hoogstandjes, strekt veganistisch zich nu uit tot andere vlakken. Zoals in de badkamer en make-uptas! Skincare die met oog voor mens, dier en milieu is gemaakt wint aan populariteit en dat is niet verrassend. Deze producten bevatten geen dierlijke bestanddelen en zijn niet op dieren getest. Klinkt logisch, maar is het lang niet altijd. In dit artikel duiken we in wat vegan skincare is en wat je er voor voordelen door ervaart. Lees je mee?

Wat betekent vegan in skincare?

Vegan skincare bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. Dat betekent geen honing, geen bijenwas, lanoline, keratine, dierlijke collageen en elastine. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van ingrediënten die voorkomen in traditionele huidverzorgingsproducten. In plaats hiervan gebruiken vegan brands, zoals Almaaz, alternatieven. Denk aan plantaardige oliën, kruidenextracten en natuurlijke vochtinbrengers die zacht zijn voor mens en milieu.

De voordelen van vegan gezichtsverzorging

  • Milieuvriendelijk - vegan producten zijn beter voor het milieu. Ze verminderen de vragen naar dierlijke product, die hand-in-hand gaat met een hoge CO2-uitstoot en andere miieuschade.
  • Zacht voor de huid - door zachte ingrediënten te gebruiken, ervaar je ook fijne voordelen. Denk aan hypoallergene en niet-comedogene producten, wat inhoudt dat ze niet zo snel verstoppingen of irritaties veroorzaken. Daarbij zijn deze producten vaak minder synthetisch en schadelijk. 
  • Dierproefvrij - vegan skincare is niet op dieren getest en bevat geen dierlijke producten, dus dat is cruciaal in de strijd tegen dierenleed.

Hoe kies je jouw vegan skincare producten?

  1. Check de ingrediëntenlijst - lees altijd de lijst met ingrediënten, zodat je zeker weet dat er geen dierlijke bestanddelen inzitten. Soms hebben producten ook een certificering, maar dit is niet noodzakelijk.
  2. Zoek naar keurmerken - stempels zoals 'Leaping Bunny' en 'Cruelty-free' geven aan dat je zeker goed zit als je op zoek bent naar ethische producten. 
  3. Ken je huidtype - net zoals bij elke gezichtsverzorgingsroutine, is het essentieel om producten te kiezen die passen bij je huid. Heb je een droge, vette of gemengde huid? Zoek het uit en pas je skincare erop aan. 

 Aanbevelingen voor vegan gezichtsverzorging

Er zijn talloze vegan merken, dus je kan opgelucht ademhalen. Lees je deze blog en ben je direct overtuigd? We nemen je graag mee in een vegan tour door ons assortiment. 

Ben je op zoek naar een goede vegan reiniger? Kies dan voor onze zachte cleansing foam die make-up en onzuiverheden verwijdert, zónder de huid uit te drogen. Heb je liever een goede vegan toner? Ga voor onze toner met hyaluronzuur, die ontzettend mild is voor de huid. 

Reiniger is een goede stap, maar er is nog meer nodig voor een goedverzorgde huid. Denk aan een rijk serum, zoals onze Vitamin Drops. Ze zitten boordevol vitamines en bevatten uitsluitend organische oliën. 

Een dagcrème en nachtcrème maken jouw skincare routine af. De SPF dagcrème verbetert de huidelasticiteit en verstevigt de huid. Het is een voedende, fijne crème maar let op: deze bevat marinecollageen, waardoor deze niet volledig vegan te noemen is. Onze biomimetic nightcream heeft een herstellende werking, waardoor de huid tot in de core word gevoed. 

Meer weten over een duurzame, ethische en vegan lifestyle? Bekijk hier de rest van ons vegan skincare assortiment. 

Vorig artikel Koreaanse skincare - tijdloze schoonheid door eeuwenoude rituelen
Volgend artikel Almaaz Firming Transformation Gezichtsmasker - een ware gamechanger