Doorgaan naar inhoud
5 Skincare tips voor 2024

5 Skincare tips voor 2024

De juiste verzorging vinden voor jouw huid vergt tijd en aandacht. Maar welke stappen moet je nemen om de juiste producten te vinden? En wat is de beste volgorde voor een optimaal resultaat? In dit artikel geven wij jou 5 skincare tips die jou een stralende huid bezorgen!

Skincare tips voor jou

Er zijn tegenwoordig zoveel moisturizers, toners, cleansers en serums. Ze ruiken allemaal lekker en beloven een gladde, zachte huid. Maar wat veel mensen vergeten, is dat een product minder goed zal werken, wanneer het niet in de juiste volgorde wordt gebruikt! Dit geldt voor zowel de ochtend, als voor de avond. Volg onderstaande tips consequent op en je zult zeker resultaat zien:

1. Cleanser

Wanneer je begint met een milde cleanser, verwijder je vuil, make-up (voor de avondroutine) en overtollig talg. Talg bouwt zich gedurende de dag op, dus het is goed om overtollige resten te verwijderen. Deze eerste stap dient als voorbereiding voor de rest van de routine!

2. Toner

De tweede stap bij het reinigen van de huid, is het gebruik van een toner. De toner verwijdert niet alleen make-up restanten, maar ook het vuil wat eventueel achtergebleven is van de cleanser. Daarnaast kan een toner helpen bij het verkleinen van de poriën en het herstellen van de PH-waarde van de huid.

3. Crème of serum

Dit is het juiste moment om de verzorgende dagcrème aan te brengen, voordat je jouw make-up aanbrengt. Net als onze Hydrating Tanning Daycream, kan de juiste dagcrème een goede hydratatie geven gedurende de dag. Tijdens de avondroutine kan je tijdens deze stap een serum aanbrengen, zoals onze Vitamin Drops, zodat alle ingrediënten en vitamines goed intrekken en hun werking kunnen doen.

4. Oogcrème

Dit is een stap die vaak wordt overgeslagen, maar die wel erg belangrijk is. De juiste oogcrème kan je wallen verminderen en een frisse blik geven. Afhankelijk van wat je zelf prettig vindt, kan je een serum of vochtinbrengende crème gebruiken. Tip: bewaar je oogcrème of serum in de koelkast, zodat het extra verkoeling geeft in de ochtend!

5. SPF

Last but not least: SPF. Deze stap is eigenlijk de belangrijkste stap, zelfs tijdens de wintermaanden. Elke ochtend een goede zonnebrandcrème aanbrengen, beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Het blijft op de huidoppervlak, waardoor het belangrijk is deze als laatste stap aan te brengen!

Vorig artikel Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke zeep?