Doorgaan naar inhoud
Heb jij een slechte huid en ben je zwanger?

Slechte huid en je bent zwanger; dit is wat je moet doen!

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Deze bijzondere periode kan helaas ook allerlei kwalen met zich meebrengen, zoals een slechte huid als je zwanger bent. Zwangere vrouwen hebben bijvoorbeeld vaak last van een onzuivere huid, vette huid of zelfs een jeukende huid. Het kan ook zijn dat je geluk hebt en juist een mooie glans krijgt, waarbij je huid soepel blijft en je ook minder snel striae krijgt. Mocht dit laatste niet op jou van toepassing zijn, dan hebben we hier meer informatie en tips voor jou!

Je huid verandert tijdens de zwangerschap

Tijdens je zwangerschap neemt alles in je lichaam toe. Je bloedtoevoer, maar bijvoorbeeld ook je hormonen. Zo heb je niet alleen een verhoogde talgproductie, maar neemt bijvoorbeeld ook de hoeveelheid bloed in je huid toe. Hierdoor kun je last krijgen van rode vlekken in het gezicht. De één krijgt alleen rode wangen, maar bij de ander kunnen er kleine rode gesprongen vaatjes ontstaan. Je huid krijgt dus heel wat te verduren!

Verder maak je tijdens de zwangerschap natuurlijk ook meer hormonale veranderingen door. Hierdoor gaan je pigmentcellen meer pigment produceren, waardoor je last kunt krijgen van pigmentvlekken. Extra pigment zorgt voor donkere plekken en dit gebeurt dan vooral in je gezicht. Dit wordt ook wel een zwangerschapsmasker genoemd. Daarom is het belangrijk om tijdens je zwangerschap uit de zon te blijven, zodat je niet met directe UV-straling te maken krijgt.

Een onrustige huid tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het extra belangrijk om je huid goed te verzorgen. Je hormonen zorgen voor allemaal verschillende kwaaltjes. Je kunt hierdoor enorme last krijgen van een onrustige huid. Dit wordt ook wel zwangerschapsacne genoemd. Deze puistjes kunnen op je gezicht zitten, maar bijvoorbeeld ook op je rug, borst, billen of schouders. Dit gebeurt vooral in het eerste trimester van een zwangerschap. In het tweede trimester raakt je lichaam namelijk gewend aan de veranderingen, waardoor je minder last krijgt van dit soort kwaaltjes.

Talg en dode huidcellen

Tijdens de zwangerschap maak je veel meer hormonen aan waardoor je hormoonspiegel veranderd. Hierdoor krijg je te maken met talgklieren die teveel talg produceren. Hierdoor kun je ook meer last krijgen van mee-eters. Wanneer talg en dode huidcellen met elkaar in contact komen, krijg je ook te maken met puisten op de kin en kaaklijn. Verder kan je huid er ook doffer uitzien.

 

Goede huidverzorging voor je slechte huid als je zwanger bent

Verzorg je huid goed tijdens de zwangerschap, want ondanks dat hormonen soms een niet zo leuk effect hebben op je huid, kan je met skincare veel goedmaken. Vooral de reiniging en hydratatie zijn belangrijke stappen, dus dit is hoe je jouw slechte huid als je zwanger bent een opfrisser geeft:

  1. Almaaz hydraterende crème - onze dagcrème hydrateert en voedt de huid, zodat je droogheid en ongemakken verlicht. Het is ideaal voor dagelijks gebruik!
  2. Almaaz zuiverende gezichtsreiniger - gebruik de cleansing foam om je huid effectief, maar op milde wijze, te reinigen. Ruim overtollig talg en onzuiverheden op, zodat je de kans op mee-eters en zwangerschapsacne verminderd.
  3. Almaaz kalmerende toner - deze toner helpt bij het kalmeren van irritaties en roodheid, wat vooral handig is tijdens het verzachten van rode wangen en andere gevoelige gebieden.

Dus, een simpele switch van je skincare routine zal al gauw je pregnancy glow weer terugbrengen. Enjoy!

Vorig artikel Natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid: Ontdek de kracht van de natuur