Doorgaan naar inhoud
Wat is de juiste skincare volgorde?

Wat is de juiste skincare volgorde?

Benieuwd naar de juiste skincare volgorde? Een goede huidverzorgingsroutine bevat producten die effectief met elkaar samenwerken. Alleen zo kun je een mooie, gezonde en glanzende huid bereiken. Almaaz vertelt je welke stappen je zeker niet mag overslaan in jouw skincare routine.

Reinigen

De eerste stap van een effectieve skincare routine is het reinigen van je gezicht. Een milde gezichtsreiniger, zoals een cleansing foam, zorgt ervoor dat je vuil en overtollig talg van je gezicht verwijdert. Zo bereid je je huid optimaal voor op de volgende stappen in je skincare routine.

Exfoliëren

Exfoliëren is een zeer belangrijke stap binnen je skincare routine. Een exfoliant verwijdert dode huidcellen en daardoor worden producten die je daarna voor je huid gebruikt beter opgenomen. Het beste kun je kiezen voor een BHA- of AHA-exfoliant. Heb je een normale tot droge huid, dan is een AHA-exfoliant het meest geschikt. Heb je een vette of gecombineerde huid, dan kun je het beste voor een BHA-exfoliant kiezen.

Toner

Met een toner breng je je huid meer in balans, nadat je de exfoliant hebt aangebracht. Ook pept het de huid op voor de volgende stap, doordat een toner je huid vochtiger maakt. Hierdoor zullen de volgende producten uit je skincare routine beter worden opgenomen.

Serum

Na het aanbrengen van de toner, breng je een serum aan. Denk bijvoorbeeld aan een vitamine C serum. Het is erg belangrijk dat je even wacht met het aanbrengen van het volgende product, zodat het serum goed kan intrekken in je huid.

Een egaliserende dagcrème

De een na laatste stap in je skincare routine is het aanbrengen van een egaliserende dagcrème. Voor het beste effect kies je een dagcrème die geschikt is voor jouw huidtype. Heb je een normale tot droge huid? Ga dan voor een crème die je huid echt voedt. Heb je een vette of gecombineerde huid, dan kun je het beste voor een crème met een licht vloeibare structuur of gelstructuur kiezen.

Laatste stap skincare volgorde: SPF

En onze laatste tip: ga nooit de deur uit zonder SPF! Door je huid te verzorgen met een goede SPF van minimaal factor 50 voorkom je dat je pigmentvlekjes of tekenen van vroegtijdige huidveroudering krijgt. Ook de kans op huidkanker kun je hierdoor minimaliseren. Het is dan ook zeer belangrijk je huid elke dag te beschermen tegen zonneschade. Zon of geen zon, een crème met SPF is de laatste stap in je skincare volgorde.

Vorig artikel Natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid: Ontdek de kracht van de natuur