Skincare routine droge huid - dit is het beste voor jou!

skincare routine droge huid

En daar is 'ie eindelijk: de ZON! Tijd om je huidverzorgingsroutine aan te passen, vooral als je en droge huid hebt. De warme temperaturen en de invloed van de zon drogen je huid verder uit, dus neem je voorzorgsmaatregelen. In dit artikel lees je meer over de ultieme skincare routine voor de droge huid, inclusief ons nieuwste product!

Skincare routine voor de droge huid

 [1] Reiniging

Begin je skincare routine voor de droge huid met een milde reiniger, die je huid niet ontdoet van zijn natuurlijke oliën. Kies voor een hydraterende reiniger die speciaal is geformuleerd voor droge huidtypes. Reinig je gezicht zowel 's ochtends als 's avonds om vuil, zweet en make-up resten te verwijderen.

[2] Exfoliatie

Exfolieer je huid één of twee keer per week om dode huidcellen te verwijderen. Dit helpt je huid om beter vocht vast te houden en laat je teint stralen. Gebruik een zachte exfoliant om irritatie te voorkomen, zoals onze pads!

[3] Toner

Na het reinigen is een hydraterende toner essentieel. Kies een alcoholvrije toner met ingrediënten, zoals hyaluronzuur en glycerine, om je huid te verfrissen en voor te bereiden op de volgende stappen in je routine.

[4] Serum

Gebruik een serum dat rijk is aan hydraterende ingrediënten, zoals hyaluronzuur, niacinamide of vitamine E. Deze ingrediënten helpen om vocht vast te houden en de huidbarrière te versterken.

[5] Hydratatie

Een goede moisturizer is cruciaal in de skincare routine voor een droge huid. Kies een dikke, rijke crème die diep hydrateert en de huidbarrière helpt herstellen. Zoek naar producten met ceramiden en natuurlijke oliën, zoals jojoba- of arganolie.

[6] Bescherming

Zonnebrandcrème is een must, juist als je een droge huid hebt. Kies voor een breed spectrum SPF van minstens 30 en zorg ervoor dat deze ook hydraterende eigenschappen heeft. Bescherming tegen de zon voorkomt verdere uitdroging en schade door UV-straling.

[7] Extra hydratatie

In de zomer heeft je huid extra hydratatie nodig. Hier komt het nieuwe Cica Sheet Mask van pas. Dit masker is verrijkt met centella asiatica (ook bekend als cica); een ingrediënt dat bekend staat om zijn kalmerende en helende eigenschappen. Het masker geeft je huid een intensieve vochtboost en helpt roodheid en irritatie te verminderen. Gebruik het masker een paar keer per week voor de beste resultaten.

Verkrijgbaar vanaf 27 juni 2024!

Tips voor de zomer

  • Blijf gehydrateerd: Drink voldoende water om je huid van binnenuit te hydrateren. 
  • Lichte make-up: Gebruik lichte, ademende make-upproducten om te voorkomen dat je poriën verstopt raken.
  • Bescherm je huid: Draag een hoed en zonnebril om je huid extra te beschermen tegen de zon.
  • Verfrissende sprays: Gebruik een hydraterende gezichtsspray gedurende de dag om je huid verfrist en gehydrateerd te houden.

Heb jij vragen over de beste producten voor jouw droge huid? Stuur direct de huidtherapeute een bericht