Doorgaan naar inhoud
Retinol en vitamine c combineren

Retinol en vitamine c combineren voor een stralende huid!

Wil je jouw huid laten stralen als nooit tevoren? Dat is het tijd om de retinol en vitamine c te combineren. Dit dynamische duo is alles wat je huid nodig heeft, maar hoe combineer je ze op de juiste manier? Ga voor optimaal effect en start direct!

Waarom retinol en vitamine c combineren?

Voordat we je vertellen hoe je deze twee krachtige elementen combineert, laten we kijken naar waarom ze zo belangrijk zijn voor je huid.

Retinol voor vlekkeloze celvernieuwing

Retinol is een vorm van vitamine A. Het staat bekend om zijn vermogen om de huidtextuur te optimaliseren, fijne lijntjes en rimpels te verminderen én de celvernieuwing te stimuleren. 

Vitamine C is een super antioxidant

Vitamine C is de andere krachtpatser. Deze krachtige antioxidant beschermt je huid tegen schade door vrije radicalen, stimuleert de collageenproductie én vervaagt donkere vlekken en hyperpigmentatie. Awesome toch?

Hoe retinol en vitamine combineren in je skincare routine?

Nu je ziet waarom beiden zo geweldig zijn voor je huid, laten we eens kijken naar hoe je ze op de juiste manier samenvoegt. Want voor minder dan maximale effectiviteit doen we het natuurlijk niet.

  1. Gebruik ze op verschillende momenten van de dag - zowel retinol als vitamine C kan je huid gevoeliger maken voor de zon, dus gebruik ze niet tegelijkertijd;
  2. Bouw langzaam op - gebruik je nu nog geen retinol? Bouw het langzaam op om roodheid en irritaties te voorkomen;
  3. Gebruik de juiste concentraties - de juiste concentratie retinol varieert van 0,1% oplopend naar 1% en voor vitamine C gelden percentages van 5 tot 20%. Twijfel je over wat past bij jouw huidtype? Vraagt het onze huidtherapeut;
  4. Gebruik zonbescherming - gebruik elke dag bescherming tegen de zon, ook als het regent, bewolkt is of als je binnen zit;
  5. Luister naar je huid - iedereen is anders. Voelt iets prikkelend? Wordt het super rood of heb je andere klanten? Stoppen en eventueel overleggen met een expert!

Succes met je nieuwe skincare routine!

Vorig artikel De beste oogcrème van 2024 has arrived!
Volgend artikel Skin streaming vs. Skin Flooding