Doorgaan naar inhoud
Removing blackheads - zo krijg jij een zuivere huid!

Removing blackheads - zo krijg jij een zuivere huid!

Mee-eters. Je weet wel, die kleine zwarte monstertjes op je huid, is een veelvoorkomende klacht van mensen wereldwijd. De kleine, donkere puntjes vallen snel op en zitten meestal op de neus, kin en het voorhoofd. Ze worden met name veroorzaakt door verstopte haarfollikels. Als je op zoek bent naar effectieve manieren voor removing blackheads, dan zit je hier goed. Pak een pen en papier, dan helpen we je verder!

Wat zijn blackheads?

Om blackheads effectief te verwijderen, is het belangrijk om te begrijpen wat ze precies zijn. Blackheads zijn open comedonen, die zich vormen wanneer een porie verstopt raakt. Er komt een mix van dode huidcellen en sebum in de porie, wat niets meer is dan de natuurlijke olie van je huid. Wanneer deze olie in contact komt met lucht, dan oxideert het en wordt het zwart. Dat noemen we dan de blackhead. 

Hoe voorkom je blackheads?

 1. Vermijd producten die niet-comodogeen zijn, want deze verstoppen de poriën
 2. Raak je gezicht niet aan, want bacteriën en oliën maken de huid vatbaarder voor het ontstaan van blackheads
 3. Eet gezond, want een gebalanceerd dieet met volop vitaminen en mineralen ondersteunt de huidgezondheid. 

Skincare routine voor removing blackheads

Het is belangrijk dat je een consequente huidverzorgingsroutine toepast. Elke dat je huid reinigen en verzorgen is de sleutel voor removing blackheads. Zorg ervoor dat je deze stappen dagelijks uitvoert:

 • Zachte reiniging - gebruik een zachte, niet-comedogene reiniger en gebruik deze twee keer per dag om onzuiverheden en overtollige olie te verwijderen. Let op: de huid mag niet uitdrogen!
 • Exfoliëren - regelmatig exfoliëren helpt om dode huidcellen te verwijderen. Zo verstoppen ze de poriën niet langer. Je kan de pore strips gebruiken, onze pineapple scrub en de exfoliating pads
 • Hydrateren - je huid hydrateren met een niet-comedogene moisturizer helpt de olieproductie te reguleren en verstopte poriën te voorkomen. 

Professionele behandelingen

Heb je extra hulp nodig dan kan een professionele behandeling uitkomst bieden. Dit zijn opties voor het verwijderen van blackheads op professionele wijze:

 • Chemische peelings - deze behandeling worden toegepast met sterkere zuren om de huid diep te exfoliëren, zodat verstopte poriën worden gereinigd en blackheads worden verwijderd.
 • Microdermabrasie - deze procedure exfolieert de bovenste laag van de huid met kleine kristallen, wat helpt om poriën te ontstoppen en dode huidcellen te elimineren.
 • Extracties - een dermatoloog of een schoonheidsspecialist kan blackheads verwijderen met een speciale tool. Doe diet niet zelf om schade aan de huid te voorkomen. 

Oma weet raad

Wil je ook wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes testen, tussen je routine door? Denk dan eens aan de volgende trucs:

 • Kleimaskers - deze maskers helpen om de overtollige olie te absorberen en onzuiverheden uit de poriën te trekken. Zoek naar maskers met kaolien of bentonietklei voor de beste resultaten.
 • Stomen - het stomen van je gezicht hoef je echt niet alleen te doen als je snotverkouden bent, want het kan ook helpen om je poriën te openen. Doe dit echter niet te vaak, want stoom beschadigt de huid als je het te vaak doet.

Heb je vragen? Vraag het onze eigen huidtherapeute direct. 

Vorig artikel Beschermen antioxidanten tegen de zon?
Volgend artikel Hooikoorts? Misschien heb je ook last van een geïrriteerde huid!