Natuurlijke huidverzorging; back to basic

Natuurlijke huidverzorging; back to basic

Over de gehele wereld wordt er dagelijks gepraat over de milieuproblemen waar alle landen mee te kampen hebben. Het is dan ook niet raar dat mensen zich steeds bewuster worden van hun eigen gebruik. Men gaat hierdoor steeds vaker 'back to basic' en hierdoor wordt er tegenwoordig steeds meer gekozen voor natuurlijke verzorgingsproducten die duurzaam geproduceerd zijn.

Natuurlijk gezichtsverzorging

Door te kiezen voor natuurlijke huidverzorging kies je eigenlijk voor de beste producten. Ingrediënten van natuurlijke oorsprong dragen bij aan een gezonde en stralende huid. De producten zijn meestal vrij van parabenen, sulfaten, parfum en alcohol. Zo kom je op de ingrediëntenlijst geen irriterende ingrediënten tegen die een synthetische oorsprong hebben. Natuurlijke huidverzorging bestaat uit planten en kruiden die van oudsher in verschillende culturen over de hele wereld gebruikt worden. Dit kunnen kokos, rozen of bijvoorbeeld amandelen zijn.

Natuurlijke gezichtsverzorging: veelal vegan

Goede natuurlijke gezichtsverzorging maakt dat het niet alleen dierproefvrij, maar ook vegan is. Synthetische merken testen helaas nog vaak op dieren om zo te voorkomen dat mensen er allergische reacties op krijgen. Verder maken merken van natuurlijke huidverzorging vaak ook geen gebruik van dierlijke ingrediënten waardoor ze dus ook vegan zijn!

Tips voor een stralende huid

Veel producten in de beauty wereld gebruiken helaas nog altijd ingrediënten die vaak voor huidproblemen zorgen. Dit kan een een geïrriteerde huid en/of een droge huid zijn, maar het kan ook acné of uitslag zijn. Natuurlijke verzorgingsproducten willen je huid beschermen en zorgen veel minder vaak voor reacties. En als er reacties zijn dan zijn deze vaak wat milderen. Laat je huid stralen en kies dus voor natuurlijke verzorgingsproducten!

Om een ongezonde en doffe huid te voorkomen is het belangrijk dat je jouw huid ook genoeg aandacht geeft. Wij geven je graag tips.

 1. Je huid reinigen
  Zorg ervoor dat jij je huid in de ochtend én avond reinigt zodat er geen vuil achterblijft.

 2. Scrub je huid
  Dode huidcellen zijn vaak op de buitenste laag huid aanwezig. Deze kun je verwijderen door je huid te scrubben. Zorg er wel voor dat je dit maximaal 2 keer per week doet en niet vaker. Ook al heb je een gemengde huid of een vette huid, want te vaak scrubben is erg slecht!

 3. Douche wat kouder
  Na het douchen is het altijd verstandig om een beschermende dagcrème te gebruiken om je huid te hydrateren met een vloeibare dagcrème of zachte lotion. Maar let er wel op dat je niet te warm doucht want dit kan je huid enorm uitdrogen. Wil je huidveroudering verminderen? Douch dan wat kouder.

 4. Drink voldoende water
  Je huid en haren de hele dag gehydrateerd houden is niet moeilijk. Hiervoor is het alleen belangrijk om voldoende water te drinken. Op deze manier zorg je voor een mooie glowy skin. Neem af een toe een verse smoothie om jezelf van binnen ook te verwennen!

Voor blijvende resultaten is het belangrijk om de juiste dag- en nachtproducten te gebruiken. Je kunt kiezen een een crème bijvoorbeeld. Een crème trekt snel in en veel mensen vinden dit erg fijn. Er zijn ook mensen die liever kiezen voor natuurlijke oliën met meerdere aminozuren om zo hun huid dieper te verzorgen. Kijk vooral naar wat jij fijn vindt en wat het beste bij je huid past.

Make-up met natuurlijke ingrediënten

Wanneer je natuurlijke gezichtsverzorging gebruikt is het natuurlijk ook verstandig om dit te combineren met natuurlijke make-up. Dit is cosmetica in de zuiverste vorm waarbij er geen parabenen of synthetische stoffen zoals conserveringsmiddelen zijn gebruikt. Ook de kleur- en geurstoffen zijn natuurlijk. Kies voor het beste, natuurlijke producten. Natuurlijke verzorging is veel zachter én dus beter voor je huid.