Doorgaan naar inhoud
Huidverzorging tijdens Ramadan

Wat voor invloed heeft de Ramadan op je huid

De Ramadan is een vastenperiode voor moslims. Een maand lang wordt er niet gegeten tussen zonsopgang en zonsondergang. Dit is de negende maand van het islamitisch jaar, een periode waarin moslims herdenken dat Mohammed zijn eerste boodschap van God ontving. Al deze woorden zijn vastgelegd in Koran, maar heb je er wel eens bij stilgestaan wat voor invloed de Ramadan op je huid heeft?

Hoe verzorg je jouw huid tijdens de Ramadan?

Tijdens deze vastenperiode is het wel toegestaan om gezichtsreinigers en crèmes te gebruiken, zodat je goed voor jezelf kunt zorgen. Aangezien overdag drinken niet is toegestaan, is het belangrijk dat je jouw huid optimaal hydrateert. Wanneer je dit niet doet, loop je een grote kans dat je huid uitdroogt. Ga dus bewust met je skincare om, maar drink ook voldoende tijdens de avonduren.

Mag je huidverzorgingsproducten gebruiken in de vastenperiode?

Zoals hierboven is beschreven, is het inderdaad toegestaan om verzorgingsproducten voor de huid toe te passen tijdens de Ramadan. Daarbij mag je als vrouw binnenshuis ook make-up en henna gebruiken, tenzij het schade toebrengt aan de huid. Het moet dus én goed voor je zijn én niet buiten de huiselijke muren toegepast worden.

Hoe je jouw huid bescheiden maar goed verzorgen tijdens de Ramadan?

Almaaz biedt enkel producten aan, die goed voor je huid zijn. Je kunt deze verzorgingsproducten dus goed toepassen tijdens de Ramadan. Waar de voorkeur naar uitgaat?

  1. Start met het reinigen van de huid met de Cleansing Foam, waarmee je de eerste hydratatie al hebt toegepast;
  2. Onze Balancing Toner bevat hyaluronzuur en brengt de pH-waarde van de huid in balans, waardoor je op bescheiden wijze de gezondheid van de huid uitvoert. Ook voorkom je hiermee ontstekingen en een onrustige huid;
  3. Om de verzorgingsroutine voor de huid, tijdens de Ramadan, af te sluiten, gebruik je bij voorkeur onze Vitamin Drops. Je kunt hierdoor ook zonder make-up de dag doorkomen, met een stralende huid!

Ramadan mubarak!

Vorig artikel De beste voedingsmiddelen voor een gezonde huid