Doorgaan naar inhoud
Huidverzorging op vakantie

Huidverzorging op vakantie

Goede Vrijdag en Pasen zitten er weer op dit jaar en dat betekent dat het bijna meivakantie is! En de meivakantie is voor veel mensen de eerste mogelijkheid om lekker op vakantie te gaan. Dat is natuurlijk een fijn vooruitzicht, maar reizen brengt ook de nodige stress met zich mee in de voorbereiding. Stress en veranderende omstandigheden kunnen een behoorlijke impact hebben op je huid. Hoe zorg je ervoor dat jouw perzikhuidje de vakantie zonder slag of stoot overleeft? Lees snel verder over huidverzorging op vakantie. 

Huidverzorging bij lage luchtvochtigheid

Ga je naar een koude bestemming, zit je veel in hotels of reis je met het vliegtuig? Dan krijg je te maken met een lage luchtvochtigheid. Je voelt dit aan je huid, doordat het trekkerig en droog aanvoelt. Extreme droogte kan bovendien zorgen voor een verhoogde talgproductie, waardoor meer puistjes zullen verschijnen. En dat is het laatste wat je wilt terugzien op al je vakantieselfies. 

Veel water drinken is ontzettend belangrijk om je huid gehydrateerd te houden, maar ook een voedende en rijke dagcrème beschermt je huid tegen te veel vochtverlies. Laat bij koude bestemmingen of vliegreizen je foundation of poeder in je koffer en kies in plaats daarvan voor een hydraterende tanning cream, want die droogt je huid niet uit. 

Huidverzorging bij hoge luchtvochtigheid

Bezoek je een heerlijk warm land, met hoge temperaturen en een hoge luchtvochtigheid? Gebruik dan niet al te vette crèmes. Deze crèmes sluiten je huid af, waardoor je last kunt krijgen van warmtebultjes. De hoge luchtvochtigheid zorgt ervoor dat je huid minder vocht verliest en daarom volstaat een lichte dunne crème of een serum als dagelijkse huidverzorging op vakantie. 

Huidverzorging op vakantie

Dat je huid op vakantie een andere behandeling vraagt dan thuis is niet voor iedereen gesneden koek. Maar deze informatie helpt je wel om iets meer onderzoek te doen naar je vakantiebestemming en hoe je zonder bultjes of puistjes de vakantie overleeft. Naast een goede dagcrème is reiniging en bescherming tegen de zon erg belangrijk voor een frisse look. Meer weten over een stralende huid? Lees dan deze blog.
Vorig artikel De beste voedingsmiddelen voor een gezonde huid