Doorgaan naar inhoud
Huidproblemen bij tieners door skincare

Huidproblemen bij tieners door skincare - een zorgelijke tiktok-trend!

De tieners van nu zijn in vele opzichten anders dan toen wij tieners waren. Ze zijn volwassener, hebben volwassen hobby's, zijn 24/7 online en nemen gewoonten van volwassen vrouwen op jonge leeftijd over. Op TikTok gaat een trend rond, die inmiddels ook is overgewaaid naar Nederland, over het gebruik van skincare op die jonge leeftijd. Op zich niets mis met goed voor jezelf zorgen, maar er ontstaan nu steeds meer huidproblemen bij tieners door skincare.

TikTok trend - skincare voor kinderen

TikTok is natuurlijk the place to be voor kinderen tegenwoordig. En met al die beauty- en skincare-influencers is het een bedreiging voor de gezondheid van kinderen. Ze moeten altijd slank, mooi en rijk zijn, want anders doe je er niet toe. En dat is juist de reden voor tieners om skincare routines in te zetten. Wij deden vroeger wat tandpasta op een puistje hier en daar, maar deze meiden (en jongens) hebben een routine van minstens vijf stappen. 

Ze gebruiken agressieve producten met sterke exfolianten, retinol of hoge concentraties actieve ingrediënten. Hierdoor is er een grote toename aan huidproblemen bij tieners door skincare. Van roodheid tot jeuk en van eczeem tot infecties. Deze klachten zijn oncomfortabel én schadelijk op de lange termijn, waardoor de mental health van deze tieners onder druk staat.

Less is more - de basis van huidverzorging voor tieners

  1. Gebruik een milde reiniger - kies voor een zachte reiniger om je huid schoon te maken, zonder dat deze uitdroogt of irriteert. Dagelijks reinigen helpt om je huid te ontdoen van vuil, make-up en overtollig talg. En het mooie is: je tast de natuurlijke huidbarrière niet aan! Shop de milde reiniger hier!
  2. Dagcrème met SPF - bescherming tegen de zon is voor iedereen belangrijk, dat heeft niets met leeftijd te maken. Onze dagcrème met SPF biedt bescherming tegen schadelijke UV-stralen en helpt huidschade te voorkomen. Shop de dagcreme hier.

Wees je bewust van de risico's en blijf weg van agressieve middeltjes!

Vorig artikel Peptiden zijn terug van weggeweest - dit is waarom
Volgend artikel Verfrist het voorjaar in met je refreshing skin care routine