Doorgaan naar inhoud
Gezichtsscrub - waarom is scrubben goed voor je huid?

Gezichtsscrub - waarom is scrubben goed voor je huid?

Een stralende, gezonde huid begint met een goede skincare routine. Reinigingsmiddelen, serums en crèmes gebruiken velen van ons dagelijks, maar hoe zit het met de gezichtsscrub? Scrubben is belangrijk voor de gezondheid van je huid. Maar waarom? En hoe vaak gebruik je een face scrub? We beantwoorden jouw vragen in dit artikel, dus lees je mee?

Waarom is gezichtsscrub goed voor je huid?

[1] Verwijdert dode huidcellen

Regelmatig scrubben helpt je bij het verwijderen van dode huidcellen. Deze cellen hopen zich op het huidoppervlak op, waardoor je huid er dof uitziet.

[2] Bevordert huidvernieuwing

Verwijder je de dode huid, dan is er ruimte voor nieuwe, frisse huidcellen. De scrub motiveert de ontwikkeling van deze vernieuwing, waardoor je er jeugdiger en stralender uitziet.

[3] Voorkomt verstopte poriën

Tenslotte helpt een scrub bij het vrijmaken van verstopte poriën. Dit komt doordat het middel overtollige olie, vuil en resten verwijdert. Zeg maar dag tegen acne en mee-eters!

Hoe vaak moet je scrubben?

Hoe vaak je een gezichtsscrub gebruikt, is afhankelijk van je huidtype en welke scrub je gebruikt. Gemiddeld genomen is dit ons advies, maar bij twijfel raadpleeg dan je huidtherapeut of dermatoloog:

  • Normale tot vette huid - 2 tot 3 keer per week
  • Gevoelige tot droge huid - 1 keer per week

Zorg ervoor dat je na het scrubben je huid goed hydrateert voor het beste resultaat.

Waarom kiezen voor de Pineapple scrub van Almaaz?

De pineapple scrub van Almaaz onderscheidt zich door zijn natuurlijke ingrediënten en doeltreffendheid:

[1] Natuurlijk exfoliatie

Deze scrub gebruikt ananasextracten, die natuurlijke exfoliërende eigenschappen heeft. Hierdoor verwijder je zachtjes de dode huid, zonder de huid te beschadigen.

[2] Rijk aan vitaminen

Ananas is rijk aan vitamine C en antioxidanten die helpen om huidveroudering tegen te gaan. Het verheldert je teint en bevordert de collageenproductie.

[3] Werkt ontstekingsremmend

Actieve ingrediënten in de scrub werken ontstekingsremmend en verzachtend. Daarbij zorgt de mix aan ingrediënten voor een stralende huid. Wat wil een mens nog meer?

[4] Geschikt voor alle huidtypes

De natuurlijke formule van de pineapple scrub van Almaaz is zacht genoeg voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huid.

Zoals je leest is het behandelen van je huid met een gezichtsscrub geen luxe, maar noodzaak voor een gezonde huid. Almaaz is de juiste keuze als je gaat voor een natuurlijk en effectief product, dat ook nog eens vegan en cruelty-free is. Probeer het eens een tijdje uit en laat je verrassen!

Shop de pineapple scrub nu.

Vorig artikel Almaaz Firming Transformation Gezichtsmasker - een ware gamechanger
Volgend artikel Tanning cream zorgt voor een zonnige gloed - ook in de herfst!