Doorgaan naar inhoud
Ga jij voor een mooie huid in 2024?

Ga jij voor een mooie huid in 2024? Start hier

Een mooie huid willen we allemaal, toch? Zo'n lekkere gezonde kleur, een huid die er onvermoeid en stralend uitziet en bij voorkeur zonder plekjes of puistjes. Om dit als doel te zetten voor 2024 is prachtig, maar welke route moet je hiervoor afleggen? Hoe krijg jij een stralende huid en wat heb je ervoor nodig? In dit artikel delen we tips voor een mooie huid.

[1] Leef gebalanceerd

Driemaal per week patat eten, elke dag snoepen en de dag sluiten met een borreltje? Hartstikke lekker, maar gezond is het niet. Als jij die mooie huid wilt nastreven, dan zal je toch moeten beginnen met een gebalanceerde lifestyle. Eet voedzame maaltijden, drink voldoende water, stop met alcohol drinken en rook niet. Elke gezonde beslissing die je neemt, brengt je een stapje dichter bij je stralende huidje.

[2] Reinigen voor een mooie huid

Door de dag heen verzamel je allemaal viezigheid op je huid. Denk aan vervuilende stoffen die in de lucht hangen, maar ook bacteriën en zweet hebben een negatieve impact op de huid. Zorg ervoor dat je hygiënisch te werk gaat. Reinig je make-up sponzen en kwasten regelmatig, slaap in een schoon bed en reinig de huid. Begin 's ochtends met het reinigen van de huid, want dit vertraagt het verouderingsproces en maakt de poriën schoon. Voordat je 's avonds gaat slapen maak je de huid weer schoon, ook als je geen make-up hebt gedragen!

[3] Gebruik goede producten

Smeer niets agressiefs of schadelijks op je huid, want daar wordt het niet beter van. Kies voor natuurlijke, hydraterende skincare producten en gebruik elke dag een crème met SPF. Het helpt niet alleen tegen de schadelijke straling van de zon, maar ook als je veel achter een beeldscherm werkt! 

[4] Span je in én ontspan

Hard en smart werken loont, maar je hebt ook ontspanning nodig. Zorg voor voldoende me-time, sport een paar keer per week en ga af en toe eens lekker in bad of op de massagetafel liggen. En: slaap voldoende! Moviestar Dakota Johnson gaf recentelijk aan dat ze het liefst 14 uur per nacht slaapt. Dat is voor de meesten van ons niet haalbaar, maar ik bedoel maar: slapen is belangrijk!

[5] Vitamines en mineralen

Bij Almaaz werken we niet voor niets met actieve ingrediënten. Die kickstarters halen het beste in je huid naar boven en dát willen we juist hebben. Je lichaam heeft vitaminen en mineralen nodig en je huid dus ook. Door een gezond voedingspatroon te hebben, krijg je al veel essentiële stoffen binnen, maar door de juiste skincare te kiezen ga je pas echt next-level. Ga bijvoorbeeld voor een product met vitamine C om oxidatieve stress te bestrijden. 

We wensen je veel doorzettingsvermogen en hopen dat die mooie huid van jou snel tevoorschijn komt. Succes!

Vorig artikel Ontmoet onze huidtherapeute Sahar
Volgend artikel Cosmetic Drone Technology - wat is dat nou eigenlijk?