Doorgaan naar inhoud
Eerst serum of dagcreme?

Eerst serum of dagcreme - ontdek het hier 👈🏽

Een stralende huid is het canvas van onze persoonlijke uitstraling. We doen er alles aan om onze huid jong, strak en stralend te houden. We gebruiken crèmes, serums, make-up en cleaners. Maar hoe bepaal je de juiste volgorde voor het beste resultaat? De eeuwige vraag: 'eerst serum of dagcreme?' beantwoorden we hier. 

Het belang van een goede skincare routine

Voordat we de volgorde van jouw favoriete skincare producten vaststellen, staan we stil bij het fundament van een stralende huid: een solide skincare routine. Een zorgvuldige routine beschermt namelijk niet alleen tegen externe factoren, zoals UV-stralen en vervuiling, maar voedt en hydrateert ook van binnenuit. 

Wat is een serum? 

Een serum is een geconcentreerd elixer, boordevol actieve ingrediënten. Het licht van gewicht en ontworpen om tot diep in de huid door te dringen. Het is gericht op specifiek huidverzorging, waarbij de ingrediënten essentieel zijn. Of je nu op zoek bent naar hydratatie met hyaluronzuur, verheldering met vitamine C of anti-veroudering met retinol... Er is een serum voor elke behoefte. 

Wat doet een dagcrème?

Een dagcrème, vaak verrijkt met SPF, is je dagelijkse schild tegen de elementen. Deze vochtinbrengende crème voor dagelijks gebruik hydrateert, voedt en beschermt je huid. Hierdoor behoud je de hele dag door een frisse, stralende uitstraling. 

De perfecte volgorde van je skincare producten

Nu we weten wat een dagcrème doet en waar een serum goed voor is, is het antwoord op de vraag 'eerst serum of dagcrème?' best eenvoudig. Je brengt eerst je serum aan, voordat je de crème gebruikt 💫 We duiken er iets dieper op in:

Stap 1: Reiniging

Start met een zachte reiniging om je huid voor te bereiden. Onzuiverheden en overtollig talg moet je dagelijks verwijderen. De actieve werkstoffen helpen ook tegen puistjes én veroudering van de huid. Onze Almaaz cleanser is hier perfect voor. 

Stap 2: Breng een toner aan

Breng een toner aan om de pH-waarde van je huid te balanceren en de laatste restjes vuil te verwijderen. Probeer de Almaaz toner voor een verfrissende touch.

Stap 3: Exfoliant (optioneel)

Gebruik een exfoliant voor een diepere reiniging. Je gebruikt een scrub of exfoliant niet dagelijks en als je ze gebruik, doe je dit 's avonds. Waarom? Omdat je anders overgevoelig bent voor de zon, wat tot irritaties en roodheid leidt. Onze Almaaz Pineapple scrub is een aanrader. 

Stap 4: Serum

Breng je serum aan. Een paar druppels van de Almaaz Vitamin Drops doen wonderen. 

Stap 5: Dagcrème

Na het serum is het dan tijd om af te sluiten met een beschermende dagcrème, zoals de Almaaz dagcrème met SPF30. 

Serum vs. Dagcrème - wat is het verschil?

Hoewel beide essentieel zijn, hebben serums en dagcrèmes unieke eigenschappen. Serums zijn geconcentreerder en dringen dieper door, terwijl dagcrèmes voornamelijk hydrateren en beschermen. 

Verschil tussen serum en dagcrème

  • Serums hebben een hoge concentratie actieve ingrediënten en kleinere moleculen, waardoor ze diep in de huid doordringen. Ze pakken specifieke huidproblemen aan, zoals rimpels en pigmentvlekken. 
  • Dagcrèmes hebben een rijkere consistentie, blijven aan het huidoppervlak en bieden algemene hydratatie en bescherming. 

Dus, eerst serum of dagcrème aanbrengen? Juist! Eerst het serum en vervolgens de crème. Een stralende huid is het resultaat van zorgvuldige verzorging. Door serums en dagcrèmes in de juiste volgorde aan te brengen, maximaliseer je de voordelen en geef je jouw huid de beste kans om te stralen.

Vorig artikel Ontdek de magie van natuurlijke producten voor huid
Volgend artikel De magie van de Koreaanse skincare routine [10 stappen]