Doorgaan naar inhoud
Eerst serum of dagcreme

Eerst serum of dagcreme

Het verzorgen van je huid is van essentieel belang voor een stralende en gezonde uitstraling. Er zijn talloze producten op de markt die beweren de beste resultaten te bieden, maar hoe weet je nu welke volgorde je moet aanhouden bij het gebruik van deze producten? Een veelvoorkomende vraag is of je eerst een serum of een moisturizer moet aanbrengen. In dit artikel gaan we dieper in op deze kwestie en ontdekken we het geheim voor een stralende huid.

Het belang van een goede skincare-routine

Voordat we de vraag beantwoorden over de volgorde van het aanbrengen van serum en dag- en nachtcrème, is het belangrijk om de waarde van een goede skincare-routine te benadrukken. Huidverzorging speelt een cruciale rol bij het behouden van een gezonde en jeugdige huid. Het helpt niet alleen bij het hydrateren en voeden van je huid, maar ook bij het beschermen van jouw huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals vervuiling en UV-stralen.

Wat is een serum en wat doet het?

Een serum is een lichtgewicht huidverzorgingsproduct dat een hoge concentratie aan actieve ingrediënten bevat. Het is ontworpen om diep in de poriën in de huid door te dringen en specifieke huidproblemen aan te pakken. Serums zijn er in verschillende varianten, zoals serums met hyaluronzuur voor hydratatie, vitamine C-serums om de huid te verhelderen en serums met retinol om fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Wat doet een dagcrème en waarom is het belangrijk?

Een dagcrème, ook wel dagcrème genoemd, is een vochtinbrengende crème die bedoeld is om de huid gedurende de dag te hydrateren en te beschermen. Dagcrèmes bevatten vaak SPF (Sun Protection Factor) om de huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Ze zijn ook geformuleerd met ingrediënten die de huid voeden en verzachten, waardoor deze er gezond en stralend uitziet. Een dag- of nachtcrème is altijd belangrijk en deze mag je in je skincare routine niet missen.

Het juiste gebruik van een serum en dagcrème

Nu we een beter begrip hebben van wat serums en dagcrèmes zijn, is het tijd om de vraag te beantwoorden: eerst serum of dagcrème? Het antwoord is dat je eerst een serum moet aanbrengen, gevolgd door een dagcrème. Hier is de juiste volgorde:

Stap 1: Reinig je huid

Begin je skincare-routine altijd met het reinigen van je huid. Gebruik een zachte cleanser die geschikt is voor jouw huidtype om onzuiverheden en overtollig talg te verwijderen. De actieve werkstoffen helpen ook tegen puistjes én huidveroudering. Hiervoor kun je onze Almaaz cleanser gebruiken.

Stap 2: Breng een toner aan

Een toner helpt de pH-waarde van je huid in evenwicht te brengen en bereidt je huid voor op de volgende stappen van je skincare-routine. Gebruik een toner die past bij jouw huidtype en breng deze aan met een wattenschijfje of je handen. zo zorg je ervoor dat je huid alles opneemt. De Almaaz toner is geschikt voor alle huidtypen.

Stap 3: Gebruik een exfoliant (optioneel)

Als onderdeel van je skincare-routine kun je een exfoliant gebruiken om dode huidcellen te verwijderen en de huidtextuur te verbeteren. Exfolianten moeten echter alleen 's avonds worden gebruikt en niet elke dag, omdat ze de huid gevoeliger kunnen maken voor de zon. Ook dien je met vitamine C hiervoor op te passen. Hiervoor kun je de Almaaz pineapple scrub of exfoliating pads gebruiken.

Stap 4: Breng eerst het serum aan

Nu kun je een serum aanbrengen. Breng na het reinigen en tonen van je huid een paar druppels Almaaz Vitamin Drops serum aan op je gezicht en hals. Masseer het zachtjes in met je vingertoppen en laat het even intrekken. Zo wordt het makkelijker door de huid opgenomen. 

Stap 5: Volg met de dagcrème

Na het serum is het tijd om de dagcrème aan te brengen. Neem een kleine hoeveelheid crème en verdeel deze gelijkmatig over je gezicht en hals. Zorg ervoor dat je een dagcrème gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype en bij voorkeur een SPF bevat om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Dit is de Almaaz dagcrème met SPF 30.

Het verschil tussen een serum en een dagcrème

Nu we hebben besproken hoe je een serum en een dagcrème moet gebruiken, is het belangrijk om het verschil tussen beide producten te begrijpen. Hoewel zowel serums als dagcrèmes je huid hydrateren en verzorgen, zijn er enkele belangrijke verschillen:

  • Een serum bevat een hogere concentratie aan actieve ingrediënten en heeft kleinere moleculen, waardoor het dieper in de huid kan doordringen. Een serum is heel geconcentreerd. Een dagcrème heeft daarentegen een dikkere consistentie en is bedoeld om op het oppervlak van de huid te blijven.

  • Serums zijn ontworpen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zoals rimpels, pigmentvlekken of een droge huid, terwijl dagcrèmes meer algemene hydratatie en bescherming bieden.

Conclusie

Het is duidelijk dat het gebruik van zowel een serum als een dagcrème essentieel is voor een effectieve huidverzorgingsroutine. Het serum met zijn hoge concentratie aan actieve ingrediënten richt zich op specifieke huidproblemen, terwijl de dagcrème zorgt voor hydratatie en bescherming gedurende de dag. Door de producten in de juiste volgorde aan te brengen, kan je huid optimaal profiteren van hun voordelen en geniet je van een stralende en gezonde uitstraling.

Veelgestelde vragen

Moet ik een serum gebruiken als ik een vette huid heb?

Ja, zelfs als je een vette huid hebt, kan een serum nog steeds gunstig zijn. Kies een serum met lichte, niet-comedogene formules die de huid niet verzwaren. Zo zorg je voor een goed uitziende huid.

Kan ik een serum alleen 's avonds gebruiken?

 Nee, een serum kan zowel 's ochtends als 's avonds worden gebruikt. Dit beschermt je huid namelijk. Pas de volgorde van de dagcrème en het serum aan op basis van je persoonlijke voorkeur. Meestal worden producten van dun naar dik aangebracht.

Welk serum is het beste voor fijne lijntjes en rimpels?

Serums met retinol en hyaluronzuur staan bekend om hun anti-aging eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels.

In welke volgorde breng je de producten aan als je een serum en een oogcrème gebruikt?

Breng eerst het serum aan, gevolgd door de oogcrème. Eindig met de dagcrème om de volgorde van dun naar dik aan te houden.

Moet ik mijn oogcrème in de koelkast bewaren?

Het bewaren van je oogcrème in de koelkast kan helpen om de huid rondom de ogen te verkoelen en eventuele zwelling te verminderen. Het is echter geen vereiste en hangt af van persoonlijke voorkeur.

Vorig artikel Natuurlijke producten voor huid
Volgend artikel 10 stappen Koreaanse skincare routine