Doorgaan naar inhoud
Cleansing Foam - wat is het?

Cleansing foam, wat is dat?

Cleansing foam, wat is dat precies? Cleansing foam is het ideale reinigingsproduct voor je gezicht. Ons product komt direct als foam uit de flacon, maar er bestaan ook soorten die je nog in je eigen handen moet opschuimen. Wij vertellen je voor welke huidtypes cleansing foam geschikt is en hoe je dit reinigingsproduct het beste kunt gebruiken. 

Waarom cleansing foam gebruiken?

Een cleansing foam gebruiken is zeker aan te raden. Gedurende de dag wordt je huid blootgesteld aan allerlei schadelijke stoffen. Door je huid met een reinigingsfoam te reinigen, kan deze zich van de schadelijke stoffen ontdoen. De schadelijke stoffen worden daardoor niet opgenomen in de huid. Reinig je je gezicht niet en breng je meteen dagcrème aan, dan zal deze crème niets voor je doen. Dit komt doordat je een belangrijke stap in je huidverzorging hebt overgeslagen. Wil je dat je huidverzorgingsroutine echt voor jou werkt, dan is je gezicht reinigen met een reinigingsfoam zeer belangrijk. 

Voor welke huidtypes is cleansing foam geschikt?

Cleansing foam is geschikt voor verschillende huidtypes. Of je nu een gevoelige, gecombineerde of vette huid hebt, voor ieder huidtype is er wel een geschikte foam te vinden. Zo heb je een reinigingsfoam die speciaal voor de gecombineerde, vette en onzuivere huid werkt, zoals foam met salicylzuur en tea tree. Ook is er reinigingsfoam met aloë vera en glycerine op de markt die goed is voor de gevoelige en normale huid. Zoek je een reinigingsfoam die voor alle huidtypes geschikt is, kijk dan eens naar de Almaaz cleansing foam met rozenwater kopen. Dit geeft de huid een frisse reiniging en zorgt voor een zacht gevoel. 

Hoe gebruik ik deze foam?

De cleansing foam breng je aan door een of twee pompjes op je vochtige handen aan te brengen. Je masseert de foam zo’n 2 minuten in op de huid. Spoel vervolgens de foam af en verwijder het met een nat washandje. Je kunt de reinigingsfoam het beste iedere avond gebruiken om je gezicht te reinigen, ook als je geen make-up draagt. Vuil komt gedurende de dag op de huid en voor het slapen gaan moet je huid zo schoon mogelijk zijn. Zo kan je huid ‘s nachts goed herstellen. Voor een dubbele reiniging kun je de reinigingsfoam ook ‘s ochtends gebruiken. Probeer het en laat je verrassen!

Vorig artikel Natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid: Ontdek de kracht van de natuur