Doorgaan naar inhoud
Betaalbare natuurlijke huidverzorging voor ieder budget

Betaalbare natuurlijke huidverzorging voor ieder budget

Nederlanders, maar ook steeds meer mensen wereldwijd proberen verstandigere keuzes in hun dagelijkse leven te maken. Vooral keuzes die betrekking hebben op het menselijk lichaam, dierenwelzijn en het milieu in het algemeen. Daarom wordt er ook steeds vaker voor natuurlijke huidverzorging zonder chemische bestanddelen gekozen. Hiermee krijg je niet alleen een stralende huid, maar maak je ook gebruik van producten die vaak geen dierlijke ingrediënten bevatten. Deze kun je herkennen aan het vegan keurmerk. Dierproefvrije én milieuvriendelijke verzorgingsproducten zijn erg belangrijk want het zijn producten waar je dagelijks gebruik van maakt.

Wat voor producten je gebruikt is natuurlijk erg persoonlijk. Heb je bijvoorbeeld een droge huid en heb een hydraterend product nodig? Of heb je een gemengde huid en wil je deze laten stralen door gebruik te maken van een dagcrème zonder bijvoorbeeld olie?

Make-up met natuurlijke ingrediënten

Wanneer je gebruik maakt van natuurlijke gezichtsverzorging dan wil je vaak ook graag make-up voor je huid gebruiken die ook vrij is van schadelijke stoffen. Gelukkig is er genoeg natuurlijke cosmetica dat kan je helpen om je gezonde huid te behouden.

Natuurlijke make-up merken

Wanneer je een winkel inloopt is het oppassen geblazen. Er komt elke week wel een nieuwe lijn uit. De ene is niet op dieren getest, de ander heeft het beste, natuurlijke ingrediënt die je maar kunt vinden. Maar let bij het kiezen ook goed op de ingrediënten. Denk hierbij aan parfum, synthethische kleurstoffen of parabenen. Je hebt make-up de hele dag op je gezicht en je wilt natuurlijk geen huidproblemen krijgen. Wij hebben een lijstje voor je samengesteld van merken die je misschien eerst even kunt uitproberen:

 • Almaaz

 • Creative Cosmetics

 • Dr. Hauscka

 • Boho

 • Inika

 • Korento

 • Pacifica

 • Lavera

 • Zao

 • Uoga Uoga

 • Green people

Voordelen natuurlijke producten

Wanneer wij de producten zien zijn we erg trots. Er zijn zelfs een aantal producten op de markt die ook geen gebruik maken van microplastics. Verder zijn er nog andere belangrijke voordelen:

 1. Beter voor je huid
  Je lokt minder snel allergische reacties uit en je huid raakt minder snel geïrriteerd omdat er alleen gebruik wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Klinkt goed toch? Een natuurlijke crème als lichaamsverzorging?

 2. Het is beter voor het milieu
  Natuurlijke gezichtsverzorging merken maken vaak ook gebruik van biologisch afbreekbare verpakkingen waardoor je niet bijdraagt aan de plastic soep in de oceaan.

 3. Dierproefvrij én vegan
  Wij vinden dan zowel natuurlijke als synthetische producten niet op dieren getest moeten worden. Helaas doen synthetische merken dit bijna wel altijd omdat ze er zo zeker van willen zijn dat het product geen allergische reacties uitlokt bij de mens. Kies daarom altijd voor natuurlijke verzorgingsproducten.

Vorig artikel Wat zijn de voordelen van het gebruik van natuurlijke zeep?