Doorgaan naar inhoud
Beste huidverzorging voor de oudere huid gezocht? Lees onze tips

Beste huidverzorging voor de oudere huid gezocht? Lees onze tips

Ontdek de beste huidverzorging voor de oudere huid

Ben je op zoek naar de beste huidverzorging voor de oudere huid? Huidverzorging is erg belangrijk. Zeker als je ouder wordt, is het erg belangrijk om je huidverzorging aan te passen op je leeftijd. Ben je eenmaal de 50 gepasseerd, dan heb je een rijpere huid en verliest deze steeds meer elasticiteit. Je huid maakt nog maar weinig talg aan en kan daardoor sneller uitdrogen. Daar komt nog bij dat huidcellen zich minder snel vernieuwen. Hoe kun je de oudere huid dan toch van de beste huidverzorging voorzien? Wij geven een aantal handige tips.

Gebruik de juiste reinigers en dagcrème

De beste huidverzorging voor de oudere huid begint met het gebruiken van de juiste reinigers en dagcrème. Wanneer je huid ouder is, droogt deze sneller uit en eenmaal uitgedroogd kan je huid zich moeilijker herstellen. Dit zorgt onder andere voor rimpels en een trekkerig gevoel. Zorg er dus voor dat je huid niet verder uitdroogt en stel je huid niet bloot aan heet water. Blijf ook niet te lang onder de warme douche staan of in een warm bad liggen. Het is aan te raden je gezicht twee keer per dag te reinigen met een milde reiniger. Gebruik altijd een dagcrème met SPF 30 of SPF 50. Zo geniet je huid voldoende bescherming tegen de zon. Ook een nachtcrème met Q10 s aan te raden. Q10 is een krachtig antioxidant dat ervoor zorgt dat de rimpelvorming langzamer verloopt. Het beschermd je huid ‘s nachts en zorgt ‘s ochtends voor een fris gevoel.

Gebruik goede zonbescherming

Ga je de zon in, dan is het ook heel belangrijk om je huid te beschermen. UV-straling van de zon zorgt ervoor dat je huid sneller veroudert. Dit resulteert in rimpels en donkere vlekjes en kan in ergere gevallen ook huidkanker veroorzaken. Kies daarom altijd een goede zonnemelk met UVA en UVB bescherming en zorg ervoor dat deze zo weinig mogelijk filters en chemische stoffen bevatten. Ook alcohol en parfum kun je het beste zoveel mogelijk vermijden.


Leef gezond

De beste huidverzorging voor de oudere huid is niet alleen afhankelijk van crèmes of andere producten. Ook van binnenuit heb je veel invloed op je huid. Wanneer je een gezonde leefstijl hanteert, zal je huid automatisch ook gezonder worden. Daarom is het belangrijk om gezond en gevarieerd te eten. Dit betekent een dieet met vette vis, veel fruit en groenten, noten en granen. Ook is het belangrijk om voldoende te bewegen en goed te slapen. Drink niet en rook ook niet, want dit zijn twee grote veroorzakers van een ouder wordende huid.

Kies voor de natuurlijke huidverzorging van Almaaz

Kies altijd voor natuurlijke huidverzorging, zoals de producten van Almaaz. Al onze producten zijn hand-selected en organisch. Ze zijn voor 100% van natuurlijke ingrediënten gemaakt. Onze crèmes en reinigingsproducten zijn een must have voor je huidroutine en behoren tot de beste huidverzorging die je de oudere huid kunt bieden.

Vorig artikel Natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid: Ontdek de kracht van de natuur