Doorgaan naar inhoud
3 tips voor een mooiere huid

3 tips voor een mooiere huid

Een mooiere huid willen we allemaal en helemaal als we dit in korte tijd kunnen bereiken, toch? Dankzij onze huidproducten zit je al op het juiste spoor, maar wat als we jou vertellen dat jijzelf ook een grote bijdrage kan leveren aan het proces? Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder voor onze 3 tips voor een mooiere huid:

1. De wasmachine is de beste vriend van jouw huid

Probeer je kussensloop minstens één keer per week te wassen. Twee tot drie keer per week zou nog beter zijn! Waarom? Heel simpel! Als je slaapt, geef je meer warmte af en begint je huid te herstellen (waarom denk je dat het een schoonheidsslaapje genoemd wordt? ☺️). Tijdens dit proces breng je ook zweet en dode huidresten over op je kussensloop.

Als je je kussen niet regelmatig wast, dan stapelen achtergebleven make-up resten en vuil van je haar zich op. Je krijgt dit allemaal weer terug op je huid, ieuw! Hierdoor krijg je een vettige huid, acné en mee-eters. Herinner jezelf eraan door bijvoorbeeld iedere haarwasdag je kussensloop te wassen. Tip: draai halverwege de week je kussen om voor een fris slaapje! 

2. Make-up tools reinigen

Je make-up borstels kunnen veranderen in een broedplaats voor vuil en bacteriën, wanneer je ze niet vaak genoeg schoonmaakt. Bij dagelijks gebruik doe je er verstandig aan om ze na iedere make-up sessie even uit te spoelen. Zorg ervoor dat je ze eens per week grondig reinigt, zodat het geen broednest van bacteriën wordt.

Daarnaast raden wij aan om je make-up sponsje grondig te reinigen, nadat je het hebt gebruikt. Een sponsje heeft geen handvat, waardoor je de oppervlakte zowel met je handen als met de kwetsbare huid in je gezicht aanraakt. Make-up resten, vochtigheid, vettigheid en bacteriën zijn de grootste oorzaak van onzuiverheden en puistjes. 

3. Schone handen

Was jij je handen, voordat jij gaat eten? Ja, toch? Hetzelfde geldt voor het aanbrengen van make-up. Was altijd je handen, voordat je make-up gaat aanbrengen. Wanneer je handen vies zijn (vuil, bacteriën) breng je de vuiligheid over op je gezicht. Wist je dat je op je handen maar liefst 150 verschillende soorten bacteriën meedraagt? In totaal komt dit neer op zo'n 39.000 tot 4.600.000 bacteriën, die vrij spel hebben als je ze de kans geeft. Zorg goed voor jezelf én je huid, door regelmatig je handen te wassen.

Ga jij deze tips voor een mooiere huid toepassen?

Vind jij deze 3 tips voor een mooiere huid handig? Deel ze gerust en stay tuned voor verdere blogs én de beste cosmetics. 

Vorig artikel Natuurlijke ingrediënten voor een stralende huid: Ontdek de kracht van de natuur