Zu Inhalt springen
Korean skincare in 2024

Maak kennis met Korean skincare en upgrade jouw beauty!

Korean skincare is niet meer weg te denken uit de Westerse cosmetics. Het is ontzettend populair en dat is wat ons betreft terecht. Geen skincare routine is zo effectief als de Koreaanse en daarom werkt Almaaz ook continu aan de best practices van K-beauty. 

Wat is Korean skincare?

Korean skincare is een uitgebreide routine die bestaat uit meerdere stappen en producten, elk met een specifieke functie. Het doel van deze routine is om de huid diep te reinigen, voeden en beschermen, waardoor je de ultieme glass skin krijgt. De kern van deze routine ligt in preventie en bescherming in plaats van curatieve behandeling achteraf. 

In 10 stappen naar een fantastische huid

We schreven er al eerder over, maar laten we de tien stappen nog eens bij langs gaan:

 1. Oil-based reiniger - deze reiniger op oliebasis verwijdert moeiteloos en overtollige olie en vuilresten. 
 2. Water-based reiniger - reinigt de huid extra, waardoor je echt álle rommel van je gezicht haalt. Probeer de cleansing foam eens voor deze stap!
 3. Exfoliatie - het exfoliëren verwijdert dode huidcellen en stimuleert de celvernieuwing. Dit doe je eenvoudig met de scrub of onze innovatieve pads!
 4. Toner - balanceert de pH-waarde van de huid en bereidt voor op verdere verzorging. Hier helpt onze fantastische toner je bij!
 5. Essence - dit is een echt Koreaans wondermiddeltje. Het helpt je om de huid te hydrateren en stimuleert celvernieuwing. Wat wil een mens nog meer?
 6. Serum - wat heeft jouw huid echt nodig? Heb je rimpels, pigmentvlekken of andere huidklachten? Probeer onze vitamin drops voor een stralende huid.
 7. Sheet mask - biedt intense hydratatie en de nodige voedingsstoffen. Misschien ons volgende product? ;-) 
 8. Oogcrème - de huid rondom je ogen verdient wat extra aandacht. Verzorg en hydrateer de gevoelige huid hier met onze nourishing eye cream!
 9. Moisturizer - Hydrateert en sluit vocht in de huid. Doe dit in de ochtend en de avond met onze fantastische set met dag- en nachtcrème
 10. Zonbescherming - bescherm je huid tegen schadelijke UV-stralen, ook in de winter en als je binnen bent. Gebruik je onze dagcrème, dan heb je geen extra zonbescherming nodig, tenzij je de hele dag op het strand gaat liggen bakken natuurlijk. Dan wel ff een goed product halen!

Waarom kiezen voor Korean skincare?

Innovatieve formules

Korean skincare products staan bekend om hun innovativiteit enerzijds, maar anderzijds ook hun eeuwenlange basis. Ingrediënten als slakkenslijm, ginseng en rijstwater hebben hun effectiviteit bewezen en zijn een groot succes. De ingrediënten worden zorgvuldig geselecteerd vanwege hun krachtige eigenschappen.

Focus op hydratatie

Eén van de belangrijkste onderdelen van een goede huidverzorgingsroutine is hydrateren. Een goed gehydrateerde huid ziet er jonger en gezonder uit, maar is ook beter beschermt tegen veroudering en vrije radicalen. Vooral de sheet masks en essences dragen hier aan bij!

Customize your routine

De flexibiliteit van de Korean skincare routine is amazing. Je hoeft niet elke dag alle tien de stappen te volgen. Kijk goed naar wat jouw huid nodig heeft en pas je routine hierop aan. Heb je last van allergieën of acné, speel hier dan handig op in. 

Hoe begin je met Korean skincare?

 1. Ken je huidtype - begin met het uitvinden wat je huidtype is. Er zijn online allerlei testen te vinden, maar je kan het ook aan je huidspecialist of onze huidtherapeut vragen.
 2. Begin simpel - zet hoog in op reinigen, toning en hydratatie, want dat zijn de belangrijkste basics!
 3. Wees geduldig - handel consistent en de resultaten zullen je verbazen. 

Direct Korean skincare producten inslaan? Bezoek hier de shop. 

Vorheriger Artikel Glass skin - de geheimen achter de tiktoktrend
Nächster Artikel Frühlingstrends in der Hautpflege – Verschönern Sie Ihre Haut im Jahr 2024