Doorgaan naar inhoud
Koreaanse skincare gebruiken

Koreaanse skincare - tijdloze schoonheid door eeuwenoude rituelen

Een tijdje terug schreven we een artikel over de Koreaanse Skincare Routine. We leggen je daar uit hoe je in 10 stappen een gezonde huid krijgt en behoudt, met behulp van K-beauty. Vandaag duiken we de geschiedenis in en kijken we hoe eeuwenoude rituelen leiden naar tijdloze schoonheid. Ben jij klaar voor een lesje over Koreaanse skincare?

Koreaanse Skincare roots

De roots van Koreaanse skincare liggen in eeuwenoude tradities en culturele praktijken. Korea's rijke geschiedenis op het gebied van huidverzorging, vertelt ons dat ze een diepe waardering hebben voor natuurlijke schoonheid en welzijn. Oude teksten en koninklijke rituelen wijzen de weg, maar hoe beïnvloedt deze geschiedenis onze moderne skincare-gebruiken? 

Koreaanse Skincare filosofie

Hoe we hier in ons land denken over Koreaanse huidverzorgingsroutines is heel wat anders dan de realiteit. Ze lopen in Azië voor op onze producten, omdat ze de rituelen uit het verleden nog steeds dagelijks toepassen. De kernprincipes van Koreaanse skincare zien er als volgt uit:

 • Holistische benadering - de schoonheid is een weerspiegeling van de totale gezondheid van het lichaam. Balans tussen lichaam en geest staat altijd centraal in oude Aziatische filosofieën.
 • Preventieve behandeling - preventie is key. Doe er alles aan om huidproblemen te voorkomen in plaats van ze naderhand te behandelen.
 • Natuurlijke ingrediënten - gebruik ginseng, rijstwater en groene thee om de verjongende en geneeskrachtige eigenschappen optimaal in te zetten. 
 • Laagjes aanbrengen - de nadruk in deze routines ligt op het inlagen aanbrengen van hydraterende producten. Dit zorgt volgens de historische goden voor hydratatie en voeding van de huid. Ga bijvoorbeeld voor een oil-based serum en lock it in met een hydraterende crème. 
 • Grondig reinigen - een zuivere huid is belangrijk en dubbel reinigen is essentieel volgens Koreaanse tradities. Reinig eerst met een olie- of micellar water-based cleanser om make-up te verwijderen. Ga vervolgens voor een face wash om onzuiverheden en verontreinigende stoffen te wissen.
 • Zonbescherming - ook op bewolkte dagen moet je jezelf beschermen tegen UV-straling. Een onberispelijke, onbeschadigde huid is vanuit historisch perspectief belangrijk.
 • Fermentatieprocessen - gefermenteerde ingrediënten zijn uniek in de Koreaanse skincare routines. Volgens de traditionele keuken verhoogt dit de effectiviteit van producten. 

Traditionele ingrediënten in Aziatische skincare

We hadden het hierboven al even over natuurlijke ingrediënten, maar laten we hier nog even op inhaken. Je hebt vast wel eens beelden gezien van vrouwen in Korea die papieren waaiers gebruikten om een statement te maken én hun huid te beschermen. Of wellicht heb je weleens een bezoek gebracht aan de oude tempels, waar kruidenbaden met bloemen en bladeren werden genomen om de huid te kalmeren. 

Veel van deze rituelen zijn vandaag de dag nog steeds relevant. En waarom zouden we deze eeuwenoude gebruiken ook links laten liggen? Dit zijn traditionele ingrediënten die het nog steeds goed doen in natuurlijke skincare producten:

 • Ginseng - staat bekend om de anti-ageing eigenschappen en het vermogen om de huid te verstevigen
 • Rijstwater - gebruik je om de huid te verhelderen en de huidtextuur te verstevigen
 • Slakkenmucine - klinkt apart, maar het brengt proteïnen, glycolzuur en elastine in de huid, waardoor het hydrateert, kalmeert en geneest
 • Bamboe-extract - hydrateert de huid intensief
 • Honing - antibacterieel middel om de huid te voeden en hydrateren, daarbij heelt het de huid met acné
 • Jeju vulkanische klei - bekend om het zuiveren van de poriën en het genezen van acné
 • Kamille - kalmeert de huid en vermindert ontstekingen.

Van eeuwenoude tradities naar moderne gebruiken wereldwijd

De transformatie van eeuwenoude Koreaanse skincare naar hedendaagse praktijken is een verhaal culturele evolutie en innovatie. In het verleden lag de nadruk op natuurlijke ingrediënten en uitgebreide zorgprocessen, die diep geworteld was in de harmonie tussen natuur en lichaam. 

Oeroude ingrediënten van vroeger vormen de basis voor de K-beauty producten van nu. De technieken zijn natuurlijk ook geëvolueerd, maar de kern is gelijk: meerdere lagen aanbrengen voor optimale hydratatie en voeding is al die eeuwen bewaard gebleven. 

De revolutie zorgt ervoor dat de complete skincare industrie staat te schudden op z'n grondvesten. BB creams, sheet masks en intensieve serums maken huidverzorging vele malen effectiever. En dat is juist waarom we bij Almaaz het beste uit de Koreaanse skincare overnemen. Wil jij jouw huid laten stralen als de zon? Shop onze Korean line nu. 

Vorig artikel Black friday skincare aanbiedingen? Je zit goed bij Almaaz!
Volgend artikel Vegan gezichtsverzorging voor een stralende huid