Zu Inhalt springen
glass skin tiktok trend

Glass skin - de geheimen achter de tiktoktrend

Misschien heb je 't wel gezien op TikTok: de glass skin trend. De Koreaanse uitdrukking 'yuri pibu' ligt hieraan ten grondslag, wat glazen huid betekent. Waarom? Omdat een huid zo stralend en glad als glas het ultieme schoonheidsideaal is in Korea. Inmiddels willen we dit hier ook realiseren, maar je staat er niet zomaar mee op. Wil jij tijd en energie investeren in jouw huidverzorging? Lees dan nu verder!

What's the secret? 

Het geheim achter een glass skin is een consistente, ijzersterke skincare routine. En dat niet alleen, want je moet ook nog de juiste producten gebruiken. In dit artikel omschreven we Korean skincare routine al, maar dit is waardoor jij het verschil gaat merken:

1 - Hydratatie tot de max

Bij glass skin draait alles om hydratatie. Zorg ervoor dat je huid optimaal gehydrateerd is door producten met hyaluronzuur, glycering en ceramiden te gebruiken. hierdoor oogt je huid veerkrachtig, maar daarbij versterk je ook de huidbarrière. 

2 - Lichte laagjes

Gebruik in plaats van zware crèmes en serums, lichte dunne laagjes. Dit helpt om de producten beter te absorberen en voorkomt dat je huid vettig wordt, Toners, essences en serums helpen je om dit in goede banen te leiden.

3 - Once again, essence!

Essences zijn essentieel in de Koreaanse skincar. Ze zijn dunner dan serums en dringen tot diep in de huid door, zodat je hydrateert en ook verheldert. Gebruik een essence met gefermenteerde ingrediënten voor extra effect.

4 - Gezichtsmassages

Gezichtsmassages verbeteren de bloedcirculatie en helpen bij het verwijderen van gifstoffen. Gebruik een gezichtsroller of een tool om de huid te masseren of neem regelmatig een behandeling bij de salon. Dit helpt om je natuurlijke gloed te bevorderen!

5 - Natuurlijke ingrediënten

Korean skincare is based op natuurlijke ingrediënten, zoals groene thee, ginseng en rijstwater. Mild, herstellend en kalmerend voor de huid. Ideaal!

6 - Bescherm je tegen de zon!

Schadelijke UV-stralen zijn puur evil voor je huid. Een sterke zonnebrandcrème helpt je jouw huid te beschermen tegen UVA- en UVB-straling. Draag dit dagelijks, ook binnen, in de auto en op donkere dagen. 

Tiktok tips voor de bekende glass skin

Tiktokkers delen zelf ook hun tips, maar wees hier voorzichtig mee. We zijn niet allemaal huidexperts en iedereen heeft een andere huid. Een paar tips die we op tiktok tegenkomen die je rustig kan implementeren zijn:

  • Gezichtsrollers en gua sha: deze tools hebben om de huid te verbeteren en dit kan je zelf ook rustig gebruiken. Sterker nog: we raden het aan!
  • Sleeping packs: nachtmaskers die de huid hydrateren terwijl je slaapt? Tuurlijk, geen probleem.
  • Mist sprays: een hydraterende mist spray om je huid fris en gehydrateerd te houden is nooit nadelig. 

Wat denk je ervan. Ga jij voor een glass skin? Shop hier je benodigdheden!

Nächster Artikel Maak kennis met Korean skincare en upgrade jouw beauty!