Natuurlijk gezichtsverzorging; waar moet ik op letten?

Natuurlijk gezichtsverzorging; waar moet ik op letten?

Natuurlijke gezichtsverzorging is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Door alle klimaatproblemen waar we mee te maken hebben gekregen is het dan ook niet gek dat menigeen 'back to basic' gaat. Natuurlijke gezichtsverzorgingsproducten bevatten meestal biologische ingrediënten die duurzaam geproduceerd zijn. Hiermee is er niet alleen respect voor mens en milieu maar krijg je als klant ook producten van het beste, natuurlijke kwaliteit. De producten zijn vaak vrij van parabenen, sulfaten, parfum én alcohol. Bovendien is natuurlijke gezichtsverzorging veelal vegan!

Wat goede natuurlijke gezichtsverzorging maakt zijn planten en kruiden die van oudsher in verschillende culturen gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan kokos, rozen, amandelen en nog heel veel meer. 

Natuurlijke gezichtsverzorging

Veel beauty producten bevatten ingrediënten die voor huidproblemen kunnen zorgen. Vaak zorgen zij voor een geïrriteerde huid en/of een droge huid. Dit kan helaas ook voor een averechts effect zorgen zoals bijvoorbeeld vroegtijdige veroudering van de huid. De beste, natuurlijke en vaak vegan gezichtsverzorging bevat natuurlijke ingrediënten die je huid herstellen en je huid beschermen. Zo kan je huid stralen als nooit tevoren. Voor een gezonde huid zijn er bijvoorbeeld kokosolie, abrikozenpitolie, vitamine E, vitamine A, amandelolie en teunisbloemolie.

Tips om je huid te laten stralen

Je kunt de beste natuurlijke verzorgingsproducten gebruiken, maar je gezicht heeft natuurlijk ook altijd een beetje extra aandacht nodig. Je huid is erg gevoelig en om een doffe huid te voorkomen dien je ook een routine te hebben. Wij geven je graag een aantal tips:

 1. Reinig je huid!
  Reinig je gezicht elke dag in de ochtend én avond om make-up resten en vuil te verwijderen. Maak hierbij gebruik van natuurlijke gezichtsverzorging zoals een natuurlijke gezichtsreiniger met de perfecte basis die je huid niet uitdrogen.

 2. Scrubben
  Voor een mooie egale huid én voor anti-aging is het niet alleen belangrijk om je gezicht goed te reinigen met natuurlijke gezichtsverzorging, maar is het ook belangrijk om je gezicht af en toe te scrubben. Hiermee kun je de buitenste laag van je huid reinigen door dode huidcellen te verwijderen. Gebruik hiervoor biologische gezichtsverzorging zodat je jouw huid niet beschadigt. Let ook op dat je niet te vaak scrubt. Ook al heb je een vette of gemengde huid. Scrub je huid maximaal 2 keer per week.

 3. Douch niet te warm!
  Wil jij een stralende huid? Dan is het niet verstandig om lekker warm te douchen. Hiermee droog je namelijk je huid uit. Gebruik na het douchen altijd een beschermende dagcrème. Dit kan een vloeibare dagcrème of zachte lotion zijn. Voor de rijpere huid kun je kiezen voor crèmes die ook huidveroudering verminderen.

 4. Water, water en water
  Je huid de hele dag gehydrateerd houden is niet onmogelijk. Hydrateren doe je namelijk ook van binnenuit. Drink daarom voldoende water zodat en neem af en toe een lekkere verse smoothie! Dit voed de huid en zorgt voor een glowy skin.

Een stralende huid met natuurlijke huidverzorging

Voor blijvende resultaten kun je gebruik maken van natuurlijke dag- en nachtproducten. Een crème trekt snel in, maar veel mensen kiezen ook graag voor natuurlijke oliën met meerdere aminozuren. Zo voorkom je namelijk niet alleen fijne lijntjes, maar ook de diepere rimpels. Enkele voorbeelden van natuurlijke gezichtsverzorging (olie) is kokosolie, abrikozenpitolie, vitamine E, vitamine A, amandelolie, jojoba-olie en teunisbloemolie.

Pure en natuurlijke make-up

Wanneer je gebruik maakt van natuurlijke gezichtsverzorging is het natuurlijk wel beter om dit te combineren met natuurlijke make-up. Gelukkig zijn er genoeg producten met natuurlijke ingrediënten die je hiervoor kunt gebruiken. Natuurlijke cosmetica wordt in de zuiverste vorm gemaakt. Dit betekent zonder enige toevoegingen van parabenen of andere synthetische toevoegingen. Denk hierbij aan parabenen en conserveringsmiddelen. En om de kleur- en geurstoffen maar niet te vergeten. Natuurlijke cosmetica bevat ingrediënten die zacht zijn voor je huid. Enkele voordelen van natuurlijk cosmetica:

 1. Het is beter voor je huid
  Je huid is de grootste en een van de belangrijkste organen die je hebt en daarom is het verstandig om deze goed te verzorgen. Cosmetica kan vooral bij langdurig gebruik effect hebben op de huid en dit zijn helaas niet altijd positieve effecten.

 2. Het is beter voor het milieu
  Cosmetica draag je toch op je huid, dus waarom is dit slecht voor het milieu? Cosmetica kan nadelige effecten op het milieu hebben omdat wij de restanten dagelijks doorspoelen waardoor er synthetische stoffen in het milieu terecht kunnen komen die schade aanrichten. Verder zijn de verpakkingen van natuurlijke gezichtsverzorging vaak ook biologisch afbreekbare waardoor je niet direct bijdraagt aan de plastic soep in de oceaan.

 3. Dierproefvrij én vegan
  Synthetische merken testen hun merken vaak op dieren om te voorkomen dat mensen er reacties op krijgen. Dit is natuurlijk te voorkomen. Zowel natuurlijke als synthetische producten moeten niet op dieren worden getest toch? Verder zijn de meeste natuurlijke verzorgingsproducten ook vegan wat betekent dat er geen gebruik is gemaakt van dierlijke ingrediënten.

 4. Minder kans op reacties
  Doordat natuurlijke ingrediënten wat milder zijn is de kans op een allergie, puistjes of gevoelige huid veel kleiner dan wanneer je synthetische producten gebruikt. Synthetische ingrediënten zorgen namelijk vaak sneller voor irritaties en allergische reacties.

Blijf wel altijd goed opletten

Ook wanneer je natuurlijke gezichtsverzorging gebruikt is het belangrijk om goed naar de ingrediëntenlijst te kijken. Wanneer je niet de juiste producten gebruikt kan dit natuurlijk ook voor irritaties zorgen.